FCN siger farvel til Martin Vingaard

Kategorier

Martin Vingaard spiller sin sidste hjemmekamp for FCN i morgen kl. 20 mod Viborg.

Foto: Getty Images

Vingaard spiller sin sidste hjemmekamp i morgen mod Viborg og bliver hyldet kort før kampstart. Han har også netop fået valg til Danmarks OL-landsholds træningstur til Korea.

For FCN-anfører Martin Vingaard er det en meget speciel uge. Efter tre sæsoner i FC Nordsjælland udløber kontrakten, og han spiller i morgen kl. 20 i Right to Dream Park sin sidste kamp foran eget publikum.

Og i sæsonens sidste kamp ude mod FCM kan Martin Vingaard lige akkurat nå sin kamp nr. 100 med tigeren på brystet og dermed få en plads på FC Nordsjællands Hall of Fame tavle.

Dertil kommer en opringning fra DBU om, at landstræner for OL-landsholdet, Niels Frederiksen, har valgt Martin Vingaard til at tage med på næste uges forberedelsestur til Korea. OL er for U/23 landshold, men hvert land må have tre spillere med uanset alder.

Den melding kom som en stor og glædelig overraskelse for 31-årige Martin Vingaard:

– Det er en super fed chance at få, og jeg blev vildt glad, da Niels i går ringere og gav mig beskeden. Jeg er fantastisk stolt over, at man har kigget på mig til den opgave.

– Her i Nordsjælland er jeg jo vant til rollen som den erfarne sammen med en hel masse unge spillere. Det giver et ekstra ansvar og har været sindssygt lærerigt og med til at udvikle mig som spiller. Og det er jeg selvfølgelig glad for, at man også har lagt mærke til i DBU, siger Martin Vingaard.

Han kom til FC Nordsjælland fra FCK i sommeren 2013 og har næsten spillet samtlige kampe for klubben lige siden. Derfor bliver det også meget specielt at sige farvel i Right to Dream Park i morgen mod Viborg, hvor hjemmepublikum får lejlighed til at hylde ham for de tre års indsats i klubben:

– Jeg er stolt over, at jeg har opnået det meste af det, jeg kom til FCN for. Det vil være en personlig bedrift, hvis jeg på de tre år opnår 100 kampe og en plads i det selskab. Jeg kom først og fremmest for at komme til at spille fast, og det har jeg opnået.

– Jeg kom også for at udvikle mig som spiller gennem masser af spilletid, og det har jeg opnået til fulde. Jeg føler virkelig, at jeg har udviklet mig i form af, at jeg er blevet en anden type spiller med en anderledes rolle på holdet.

– Jeg kom som kantspiller, men har fået bygget det defensive på mit spil, så jeg nu er en central midtbanespiller, der skal være med til at tage ansvar for holdets organisation. Især i det sidste halvandet år, efter at vi på én gang sagde farvel til en hel masse rutinerede spillere, har jeg fået en anden rolle og udviklet mig til en anden type spiller. Det er enormt spændende at skulle gå forrest for en hel masse unge, siger Martin Vingaard.

Efter fem sæsoner i FCK blev Martin Vingaard i 2013 hentet til FCN med Kasper Hjulmand som cheftræner:

– Jeg vil huske min tre år i FCN for en masse godt. Det har været nogle super år, og jeg glæder mig over at have været en stor del af den proces, vi har været igennem med at spille så mange unge ind på holdet. Det er lykkedes uden at vi er kommet i nedrykningsfare, og der venter FCN er stor fremtid, fordi fundamentet er på plads til at fortsætte det nye projekt.

– Det har været en fornøjelse at arbejde med Kasper nu i to omgange. Han har også en stor del af æren for min udvikling. Det bliver selvfølgelig også meget specielt for mig at sige farvel til hjemmepublikum og alt omkring FC Nordsjælland. Jeg kommer både til at savne truppen og alle folkene omkring holdet og i hele klubben, siger Martin Vingaard, der endnu ikke ved, hvad fremtiden skal bringe og lige nu kun vil holde fokus på at slutte bedst muligt af i FC Nordsjælland.

Kasper Hjulmand ønsker ham al mulig held og lykke på vejen:

– Jeg var selv med til at hente Vingaard og vil meget gerne rose ham for sin topprofessionelle indstilling til tingene. Jeg er imponeret over hans udvikling, og jeg synes, han er blevet stærkere både som menneske og som spiller. Jeg ønsker Martin alt det bedste fremover, lyder det fra Kasper Hjulmand.

FC Nordsjællands sportsdirektør Carsten V. Jensen siger:
– Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Martin Vingaard i flere omgange og han vil altid fremstå som et eksempel til efterfølgelse hvad angår hans tilgang til jobbet som professionel fodboldspiller.

– Martin er respekteret og vellidt i omklædningsrummet og altid velforberedt og super seriøs med sine ting. Således har han også i denne sæson været et vigtigt element på holdet og været vores måske mest konstant præsterende spiller.

– Han arbejder altid hårdt for holdet og går altid foran, når situationen spidser til, og så har han samtidig temmelig ofte en fod med i assist og scoringer. Martin har sat et stærkt aftryk i FCN og nu er tiden kommet, hvor han skal videre, og uanset hvor det bringer ham hen, skal han have alt mulig held og lykke med herfra og skal naturligvis altid være velkommen til at kikke forbi her i klubben, siger Carsten V. Jensen.