FCN holdt kun til presset i godt en time

Kategorier

FCN-forsvaret var påpasselige overfor Nicolai Jørgensen, der ikke blev levnet meget plads og slet ikke fik sat fodaftryk på kampen.

Foto: Getty Images

På to hurtige mål midt i 2. halvleg sikrede FCK sig en 2-0 sejr og det danske mesterskab. FC Nordsjælland leverede fint i 1. halvleg, men som kampen skred frem var tigrene oppe mod en overmagt.

23.000 tilskuere i Telia Parken var opsat på mesterskabsfest, men længe holdt FCN hjemmepublikum hen i spænding. Med en disciplineret holdindsats var tigrene godt med i kampen. De hindrede FCK i de helt oplagte målchancer og havde selv nogle muligheder i kontraspillet.

Det blev en chancefattig 1. halvleg, hvor FCK trods meget spil kun fik udfordret med et par langskud fra henholdsvis Peter Ankersen og Thomas Delaney, men begge gange reddede David Jensen flot. FCN havde enkelte muligheder efter bolderobringer fra den energisk arbejdende midtbane, og på én af dem fik Emre Mor driblet sig fri til en afslutning tæt forbi målstolpen. Men i et par andre situationer valgte unge Mor den svære vej mod mål og blev bremset.

En enkelt af disse fysiske bremsninger af Emre Mor i det 17. minut var nærmest et halsgreb fra William Kvist, der kan være glad for, at det kun blev takseret til gult kort. Men ellers var der ikke den store dramatik i de straffesparksfelter. FCK forsøgte med mange indlæg og fik en del hjørnespark, men FCN-defensiven stod stærkt, og navnlig Andreas Maxsø afviste imponerende meget i luftrummet.

Fra 2. halvlegs start var det som om, FCK kom ud med den ekstra vilje, som udsigt til DM-guld giver, og løverne holdt et nærmest konstant pres på FCN-forsvaret. FCN formåede ikke at holde fast i læderet ret længe af gangen, og så blev det svært at blive ved med at holde stand.

Det lykkedes dog helt frem til det 63. minut, og da FCK havde opgivet at finde plads i luftrummet, spillede løverne i stedet hurtigt småspil langs græsset. Benjamin Verbic satte Federico Santander op til skud, og den hårde flade afslutning levnede ikke David Jensen i målet nogen chance.

Og kun fire minutter senere blev det 2-0. Igen ved Santander og igen ved spil langs græsset, hvor FCN-forsvaret blev udspillet af hurtige pasninger. Herefter havde FCK kampen, hvor hjemmeholdet gerne ville, mens FCN ledte efter muligheder for at slå igen.

FCK var dog tættere endnu en scoring, end FCN var på en reducering. David Jensen måtte redde skudforsøg fra Nicolai Jørgensen i to omgange, mens FCN lige manglede det sidste for at komme til åbne chancer. Emre Mor havde et kvalificeret skud, som Robin Olsen måtte ud i fuld længde for at parere, og indskiftede Mathias Jensen var tæt på at overliste FCK-keeperen med et fladt skud på oplæg fra Tobias Mikkelsen.

Men alt i alt var 2-0 til FCK et passende billede af kampen. FC Nordsjællands unge hold er i en læreproces, og det fik trods overmagten i Telia Parken vist glimt af det, der skal give holdet en stor fremtid i dansk topfodbold. Det gælder om at bygge på og være klar til næste sæsons start.

Og så lige at slutte denne sæson med nogle succesoplevelser. Der er tre kampe tilbage, og næste opgave er hjemme i Right to Dream Park mod AGF lørdag 21. maj. kl. 16.00.

Lagde du mærke til…

…FCK med sejren kun fik udlignet FC Nordsjællands føring i det interne regnskab i denne sæson, selv om to af kampene er spillet i Telia Parken. Den første kamp endte 1-1. Herefter vandt FCN 2-0 hjemme, så efter tre kampe viser regnskabet altså fire point til hver klub og en målscore på 3-3.

…Tobias Mikkelsen og Marcus Ingvartsen begge kom på banen i 2. halvleg og således er ved at spille sig i kampform igen efter længere skadespauser.

Hørt på spillergangen:

FCK fik ikke meget plads i luftrummet foran FCN-målet, og Andreas Maxsø headede næsten alt væk:

– Vi har været meget bedre til at afvise deres dødbolde i denne sæson. En klar forbedring i forhold til tidligere. Men jeg er da skuffet lige nu, når vi alligevel har tabt.

– Jeg synes, vi spiller en disciplineret 1. halvleg, men i 2. halvleg får vi aldrig fat. Her sidder de på det hele, og da de først får hul på bylden, skal vi bare have sat prop i. De er gode og stærke fysisk, og de viser også i kampen i dag, hvorfor de bliver mestre, siger Andreas Maxsø.

Målmand David Jensen havde nogle fine redninger og kunne ikke gøre noget ved målene:

– Fysisk overmatcher de os, og vi kunne ikke stå imod i længden. Men ellers synes jeg, der er god grund til at rose vores defensiv. Alle aftaler blev holdt, og stor ros for det, men det var bare ikke nok i dag, konstaterede David Jensen.

Se matchfacts fra kampen HER