FCN har meget modvind lige nu

Kategorier

Emre Mor havde svært ved at finde plads i kampen mod OB.

Foto: Rie Neuchs

En rigtig god start burde have givet FCN føringen, men chancerne blev ikke udnyttet, og da FCN kort før pausen fik en scoring annulleret, slog OB kontra med et mål til 1-0. Og  da FCN  efter en times spil blev ramt af et rødt kort, var resten af kampen smadret

Vinden blæser bestemt ikke FC Nordsjællands vej i øjeblikket. For anden hjemmekamp i træk blev tigrene ramt af et rødt kort, og mens det sidst alligevel blev til et uafgjort resultat, måtte FCN denne gang indkassere forårets første nederlag i Right to Dream Park.

FCN startede ellers meget stærkt i en ny 3-4-3 formation, der satte OB voldsomt under pres i det første kvarter, hvor Stanislav Lobotka var tættest på scoring med et brag af et skud på overliggeren. Og der var flere andre gode muligheder for FCN, som bare ikke var skarp nok foran mål. Blandt andet slap David Moberg Karlsson alene igennem men skød lige på keeperen.

I det 37. minut serverede Mads “Mini” et indlæg lige i panden på Emiliano Marcondes, men han headede helt skævt, og kun tre minutter senere kom så en for kampen meget afgørende hændelse. Emiliano Marcondes hamrede et direkte frispark ind i målhjørnet, men FCN havde stillet tre mand bag OB-muren, og da de ikke nåede væk inden skuddet skønnede dommer Jens Maae at de var til scene for målmandens udsyn og dermed strafbar offside.

Målet blev annulleret, og kort efter slog OB i stedet til i modsatte ende af banen, da Rasmus Festersen fik plads til at dreje rundt med bolden og sparke den i kassen til 1-0 helt ude ved stolpen. Dermed måtte FCN efter en ellers god 1. halvleg gå til pausen bagud 0-1.

FCN forsøgte at komme godt igen straks fra start af 2. halvleg og pressede godt på. Men i det 56. minut blev FCN ramt af sæsonens fjerde udvisning, da Pascal Gregor holdt lidt fast i en OB-spiller i en akavet situation som bagerste mand. Det gule kort til Gregor i den situation kan sagtens forsvares, men han og holdet kom til at betale en høj pris for det første gule kort til Gregor i 1. halvleg for at skuldertackling, der overhovedet ikke var til advarsel.

Dermed var FC Nordsjællands chancer for at få point minimeret voldsomt, og den sidste halve time blev en ørkenvandring, hvor OB var tilfreds med at holde fast i bolden og spille kønsløst rundt. FCN kunne kun lure på fejl fra fynboernes side, men de kom aldrig.

Mod slutningen måtte FCN satse mere og mere, og det gav OB mulighed for at lukke kampen med endnu et mål, men David Jensen reddede flot overfor en helt fri Anders K. Jacobsen. Kampen fusede ud med 1-0 på måltavlen og et ærgerligt FCN-nederlag.

Lagde du mærke til:

…at Marcus Ingvartsen fik comeback, da han blev sendt på banen en halv time før tid. Han har været ude af spillet med en skade hele foråret men er nu endelig kampklar igen.

…at det var anden hjemmekamp i træk, at FCN måtte slutte kampen med 10 mand. Og det fjerde røde kort til FCN i hele sæsonen.

Hørt på spillergangen:

Marcus Ingvartsen om sit comeback i den sidste halve time:

– Det var dejligt at være tilbage og kunne spille med igen, men det var et svært tidspunkt at komme på banen. Vi var lige blevet reduceret til 10 mand, og i undertal var det ikke let at skabe noget. Vi løb meget forgæves og kunne kun håbe, at de ville lave en fejl og give os en omstilling.

– Den mulighed kom bare aldrig, og i undertal kunne vi ikke bygge spillet op. Nu håber jeg bare på at få nogle flere spilleminutter i den kommende tid og få kampformen bygget op igen, siger Marcus Ingvartsen.

Anfører Martin Vingaard siger om det annullerede frisparksmål fra Emiliano:

– Jeg står lige i skudvinklen ved siden af “E”, og jeg ser også én af vores spillere inde foran, så er han ikke fri af offside positionen, er det vel korrekt at underkende scoringen. Vi kan kun bebrejde os selv, at vi ikke udnytter de gode perioder.

– Vi må ikke lade os slå ud af enkelte situationer. Vi startede kampen rigtig godt og havde vores muligheder. Og vi gjorde det også godt fra start i 2. halvleg, men efter udvisningen døde kampen, siger Martin Vingaard.

Se matchfacts fra kampen HER

Se statistik fra kampen HER