Værd at vide før udekampen mod AaB

Kategorier

Emiliano Marcondes, her i aktion mod AaB, spillede 2. halvleg mod Honduras ligesom klubkammeraterne Pascal Gregor og Martin Vingaard.

Foto: Boesenfoto.dk

Her er lidt statistiske vinkler på kampen mellem AaB og FCN i Aalborg i dag kl. 18.00.

VIDSTE DU AT…

…FCN og AaB har mødtes 41 gange tidligere i Superligaen. FCN har vundet 14 gange, mens 12 kampe er endt uafgjort, og AaB har 15 sejre. 24 af kampene er spillet i Aalborg og her er regnskabet helt lige med 9 sejre til hver klub og 6 uafgjorte kampe.

…i denne sæson har FCN vundet over nordjyderne i begge kampe spillet i Farum Park: 2-1 i 3. runde på mål af Bruninho og Marcus Ingvartsen, og 3-0 i 13. runde med Bruninho som dobbelt målscorer og en træffer af Joshua John.

…udover AaB har FCN også to sejre over FCM og Hobro i denne sæson, og tigrene kan altså med en sejr i aften lave “fuldt hus” mod nordjyderne i denne sæson. Det lykkedes ikke mod nogen hold i sidste sæson.

…AaB råder over Superligaens farlige frontduo. Lukas Spalvis er topscorer i Superligaen med 16 træffere, mens Thomas Enevoldsen indtager 3. pladsen med 10 mål

…FCN er startet foråret fint med 7 point for de første 4 kampe, mens AaB fortsat har forårets første sejr til gode efter to uafgjorte og to tabte kampe.

…Tobias Mikkelsen kan mod AaB spille sin kamp nr. 100 med tigeren på brystet. De første 96 kampe spillede han fra 2009 til 2012, og han er nu vendt retur til FCN og har scoret i hver af FC Nordsjællands seneste to Superligakampe og dermed 17 mål i alt.

…kampens dommer, 38-årige Michael Tykgaard, er i gang med sin 6. sæson som Alka Superliga dommer. Han har i denne sæson dømt tre kampe med FC Nordsjælland, og to af dem husker FCN og i særdeleshed Ramón Rodrígues særdeles godt for fejldømte straffespark imod FCN.

…hele syv spillere fra FCN-truppen først er kommet retur fra landsholdstjeneste i går. Det er Pascal Gregor, Andreas Maxsø, Emiliano Marcondes og Mads “Mini” Pedersen, der alle har været med Danmarks U/21 landshold i Armenien, mens Stanislav Lobotka og Emre Mor spillede mod hinanden i U/21 landskampen mellem Slovakiet og Tyrkiet. Desuden har Andreas Skovgaard været afsted med det danske U/19 landshold.

…kampen vises på TV3 Sport 1.