U/19 måtte slide for sejren

Kategorier

FC Nordsjælland fastholdt toppositionen i U/19 Ligaen med en sejr på 3-2 hjemme over Brøndby.

U/19 Liga: FCN-Brøndby 3-2 (2-1)
Mål: 19. minut: 1-0 Adnan Mohammad. 29. minut 1-1 Kabongo. 57. minut 2-1 Jakob Johansson. 66. minut 2-2 Daniel Stückler. 85. minut 3-2 Benjamin Lund (straffe).

FC Nordsjælland kom tilbage på vindersporet i U/19 Ligaen lørdag på hjemmebane med en 3-2 sejr over Brøndby, og dermed udbyggede tigrene føringen i rækken. Det holder presset på FCM, der på andenpladsen er syv point efter men også har spillet fire kampe færre.

Det holdt dog hårdt for FCN at sikre sejren over Brøndby, selv om den var fuldt fortjent. Tigrene spillede frisk til i den første halve time og udfordrede gang på gang med større speed end gæsterne. Det udnyttede en veloplagt Adnan Mohammad til en 1-0 scoring efter små tyve minutters spil.

Der var herefter optræk til flere FCN-scoringer, men i stedet fik Brøndby udlignet til 1-1 efter dårlige FCN-clearinger ved et hjørnespark. Det var efter en halv times spil, og lidt efter blev Brøndby reduceret til ti mand, da Joel Kabongo fik rødt kort for en nødbremse mod en fri Adnan Mohammed lige udenfor feltet.

Paradoksalt nok ændrede det kampforløbet lidt til Brøndbys fordel, for de fysisk stærkere gæster rykkede tilbage og stod kompakt, så de kunne koncentrere sig om at afvise på kanten af feltet og spille på kontra.

FCN forfaldt til for langsomt spil og kunne derfor ikke åbne Brøndby-forsvaret. Det blev bedre straks fra start i 2. halvleg, hvor tigrene fik skabt flere åbne chancer men brændte dem alle indtil det fortjente føringsmål kom efter en lille times spil. Jakob Johansson fik prikket bolden forbi Brøndbys keeper, som rev Lucas Haren omkuld, da han i helt fri position ville sparke bolden i kassen. Bolden rullede dog over stregen af sig selv, og dermed var 2-1 målet en realitet med “Jo” som målscorer, mens målmanden slap med et gult kort.

Trods undertal fortsatte Brøndby med at vise farlighed i de sporadiske kontraangreb, og midt i 2. halvleg lykkedes det igen gæsterne at få udlignet. 2-2 stillingen holdt sig længe, men fem minutter før tid fik FCN endelig det forløsende mål, da dommeren fløjtede for straffespark begået mod indskiftede Troels Nielsen ved et hjørnespark.

– Målmanden holdt fast i mig, og heldigvis så dommeren det, forklarede Troels Nielsen, der var et frisk pust i angrebet i det sidste kvarter. Anfører Benjamin Lund scorede iskoldt på straffesparket til 3-2 og sikrede dermed tre vigtige og fortjente point, selv om der måtte slides hårdt for dem.

– Det var en god sejr med enkelte skønhedsfejl. Vi må ikke give dem to mål på tre chancer. Og vi skulle selv have scoret flere mål, men det er svært, når modstanderen står så lavt. Vi kigger fremadrettet på de gode ting, men også på de punkter, vi skal have forbedret, lyder det fra cheftræner Morten Karlsen.

Næste kamp for FCN U/19 er på udebane mod Esbjerg lørdag kl. 12.00.

I morgen tirsdag kl. 18.00 spiller FCN U/17 hjemme mod Brøndby, og U/17 skal også til Esbjerg på lørdag og spiller lige efter U/19 kl. 14.15.