Sæsonkortholder reddet af hurtig førstehjælp

Kategorier

Under 1. halvleg af sidste hjemmekamp opstod der pludselig en højdramatisk nødsituation i afsnittet for sæsonkortholdere på A-tribunen. Nels Nielsen fra Helsinge faldt livløs sammen med hjertestop for øjnene af sin hustru Tove og et par venner, der var med til kamp.

Heldigvis fik det hele en lykkelig udgang, da Nels Neilsen straks fik førstehjælp og hjertemassage af en anden kyndig sæsonkortholder, Kristoffer Hannberg. Også Superligaholdets læge Jesper Petersen og cheffysioterapeut Jacob Penalver kom straks ilende til med hjertestarter sammen med samaritter.

De bragte i fællesskab Nels Nielsen til live igen i løbet af nogle meget hektiske minutter, og da han havde sundet sig lidt, kunne han hjælpes afsted med ambulancen. I dag har Nels Nielsen det godt igen efter det alvorlige hjerteanfald og skal lære at leve med pacemaker.

Nels Nielsen husker naturligvis ikke selv så meget og siger:

– Jeg kan huske, at jeg under kampen begyndte at føle mig utilpas og svimmel. Det næste, jeg husker, er, at jeg blev hjulpet på benene af samaritter og blev ført til en ambulance. Jeg har naturligvis fået det hele fortalt bagefter, og jeg vil gerne rose beredskabet på stadion og staben fra Superligaholdet. Og især en tak til den anden sæsonkortholder, som straks hjalp til. Ham vil jeg også gerne møde og takke, siger Nels Nielsen.

Nels Nielsen har været fast mand til FC Nordsjællands hjemmekampe i 10 år, men han har endnu ikke kræfter til at indtage sin faste plads, selv om han har det godt. FC Nordsjælland arbejder på at arrangere et møde mellem Nels Nielsen og hans redningsmænd.