Fodbolden vandt over fyrtårnene

Kategorier

Andreas Maxsø har spillet flest minutter for FCN i løbet af sæsonen og scorede også tre mål.

Foto: Boesenfoto.dk

Selv om FCN endnu engang fik dømt et straffespark imod sig lykkedes det at vende et truende nederlag til en 2-1 sejr ved at spille sig forbi den enorme fysik, Hobro bød ind med

Det var fodboldspillets to mest forskellige stilarter, der mødtes i Farum Park. Hobro med masser af fysik og konstant duelsøgende med lange bolde frem til fyrtårne på toppen imod et FCN-hold med mange små spillere, der helst spiller bolden hurtigt rundt langs græsset.

I 1. halvleg var Hobros fysik meget toneangivende, men efter pausen fik FCN gang i det vante fodboldspil med mange hurtige pasninger. Og det vendte kampen, så FCN vandt 2-1 efter at have været bagud 0-1. Men det holdt hårdt, og i slutfasen måtte tigrene også investere al fysik for at modstå gæsternes sidste pres.

Efter en livlig kampstart med et par farlige FCN-skud fra Vingaard og Mor, lykkedes det gæsterne fra Hobro at dreje kampbilledet til deres fordel ved at investere alt i de fysiske dueller. Og så blev fem intense minutter efter godt en halv time meget afgørende for udfaldet af kampen.

I det 33. minut valgte dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt dømme straffe mod FCN, da Emre Mor efter et hjørnespark sparkede væk med for højt løftet ben tæt på hovedet af en Hobro-spiller. Mayron George udnyttede tilbuddet fra 11 meter pletten til at bringe Hobro foran 1-0.

Og så lignede det en meget svær kamp, men heldigvis gik tingene FC Nordsjællands vej i de næste minutter. Først reddede David Jensen flot, da George øjeblikket efter slap alene igennem, fordi Andreas Maxsø faldt. Den redning holdt FCN inde i kampen, og kun tre minutter efter Hobros føringsmål fik tigrene udlignet. Emre Mor stak bolden frem til Tobias Mikkelsen, der efter et par træk skød på mål og scorede til 1-1, da bolden blev rettet af og snød keeper Jesper Rask.

Det var tydeligt, at FCN kom meget bedre ud til 2. halvleg og fik kampen drejet mere og mere over på egne præmisser. Det burde have givet scoring i det 58. minut, da Mads “Mini” Pedersen tog et ryk hele vejen langs venstrekanten og helt frem til baglinjen, hvor hans perfekte indlæg lå lige til Tobias Mikkelsen, der desværre headede forbi.

Sejrsmålet kom i stedet i det 67. minut, da Emre Mor smart tjippede et direkte frispark over forsvarsmuren, så den fremstormende Andreas Maxsø kunne snitte bolden i nettet til 2-1 med hovedet. Efterfølgende havde FCN chancer til at afgøre kampen endeligt, men da de blev misbrugt, blev de sidste ti minutter uhyggeligt intense.

Hobro sendte alle de kæmpestore spillere i front og øsede bolde, som FCN-forsvaret heldigvis formåede at afvise ved både kløgt og modigt spil. Dermed blev det til en meget vigtig sejr på 2-1, hårdt tilkæmpet men fortjent på en god 2. halvleg.

FC Nordsjælland har nu hentet 10 ud af 12 mulige point på hjemmebanen i foråret, og publikum kan allerede glæde sig til næste kamp i Farum Park søndag 1. maj mod Randers. Køb billet HER

Hørt på spillergangen:

Emre Mor var assist til begge FC Nordsjællands scoringer, men der blev også dømt et straffespark imod ham, og det forstod han ikke rigtigt:

– Jeg synes ikke, der var straffe. Måske havde jeg benet lidt højt oppe, men det var ham, der gjorde det farligt ved at dukke sig, og jeg rammer ham ikke.

– Men det gjorde det bare ekstra dejligt, at vi vandt alligevel på Maxsøs frisparksmål. Det var ikke nogen indøvet detalje, men noget vi lige aftalte med mimik i øjeblikket før sparket. Han signalerede, hvor han ville løbe hen, og jeg blinkede lige tilbage, at jeg havde set det, siger Emre Mor om den afgørende scoring.

Mads “Mini” Pedersen ærgrede sig lidt over, at Tobias Mikkelsen igen i denne kamp misbrugte en målchance skabt af “Mini”:

– Han vil åbenbart ikke give mig en assist. Men bare han bliver ved med at komme ind i feltet på den måde, så jeg har noget at sigte efter, kommer målet nok også engang.

Anfører Martin Vingaard havde et meget nærgående frisparkforsøg, som keeperen lige akkurat fik reddet:

– Ja, den skulle lige have været en meter længere ude i siden, men det lever jeg med, når bare vi vandt. Det var én af de kampe, der er meget svære at spille, og det var virkelig super, at vi kunne vende den efter at være kommet bagud.

Unge Andreas Skovgaard blev sat på hårde fysiske prøver mod de store Hobro-spillere, men han løste det flot:

– Det er første gang, jeg prøver den form for fodbold. Der var utrolig mange dueller, og man skal som ung spiller give sig fuldt ud i hver eneste for at stå imod.

– Det er en helt anderledes fodbold, end vi lige er vant til, men jeg synes, vi afværger mange standarder rigtig godt. Maxsø og jeg er ved  at lære hinanden rigtig godt at kende i centerforsvaret. Man lærer meget af sådanne kampe, og vi har ikke lukket mange mål ind på det seneste, lyder det fra Andreas Skovgaard.

Lagde du mærke til:

…at det var Andreas Maxsø første mål nogensinde for FCN i 69 kampe. Men altså også et fantastisk vigtigt mål af Maxsø, der har været tæt på scoring utallige gange før.

…at Hobros træner nu ikke længere kan fastslå, at han aldrig har tabt en kamp på FC Nordsjællands kunstgræsbane.

…at Pascal Gregor blev noteret for sin kamp nr. 100 for FCN, da han kom på banen tyve minutter før tid. Dermed bliver Pascal Gregor spiller nr. 21 i Hall of Fame i Farum Park.

…FCN fortsat er ubesejret på hjemmebane i foråret med sejre over FCM, FCK og Hobro, samt uafgjort mod Esbjerg.

…FCN har vundet alle tre kampe mod Hobro i denne sæson.

Se kampfacts HER