Ingen bid i angrebene

Kategorier

David Moberg Karlsson og de øvrige FCN-angribere fik ikke meget plads at arbejde på i Esbjergs forsvar.

Foto: Boesenfoto.dk

Både FC Nordsjælland og Esbjerg havde de største kvaliteter i defensiven, og derfor blev det en målløs affære mandag aften i Farum Park

Med to tandløse angreb fik publikum fik ikke meget at juble over. Det var kun ganske lidt bid i tigrenes ellers så skarpe mælketænder, og det var bestemt heller ikke rovfisk, Esbjerg havde sendt i kamp.

Faktisk bød kampen kun på én helt åben målchance samt to tre stykker, der kunne være scoret på med lidt held. I en nærmest chanceløs 1. halvleg bemærkede man sig kun et nærgående langskud fra Emre Mor indtil det 43. minut, hvor kampen burde have været åbnet med et mål til FCN.

Mads “Mini” Pedersen tog et lynhurtigt ryk på venstrekanten og kom igennem til et farligt indlæg. Clearingen fra en presset Esbjerg-forsvarer havnede lige for fødderne af Tobias Mikkelsen, der rutineret tog bolden til sig, trak sig helt fri til skud midt for mål, tog sig tid til at se op…Og skød ved siden af mål.

Det var chancen for at åbne kampen. I stedet blev 2. halvleg én lang stillingskrig med sporadiske tilløb til målchancer. Emre Mor havde endnu et nærgående skud, som Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg tog sig af, og Andreas Maxsø havde et hovedstød efter hjørnespark, som måske var gået ind, hvis ikke bolden havde ramt en forsvarer.

Esbjergs bedste forsøg var et lumsk skud fra Lasse Rise, hvor bolden lige kyssede ydersiden af den bagerste stolpe. Og så burde det hele måske have været afgjort i det næstsidste minut, da indskiftede Emiliano Marcondes tydeligt blev revet omkuld i feltet. Dommer Tykgaard lod dog fløjten hvile og så har FCN fortsat ikke fået et straffespark så lang tid, man kan huske tilbage.

Det blev ikke nogen mindeværdig kamp, men FCN er dog fortsat ubesejret på hjemmebane i dette forår, og når Hobro gæster Farum Park allerede på fredag, kommer der forhåbentlig anderledes gang i løjerne. Du kan være med for en rund 20’er. køb billet HER

Hørt på spillergangen:

Emiliano Marcondes følte klart, at der blev begået straffespark mod ham kort før tid:

– Jeg prøvede at løbe i position i feltet og er fobi forsvareren, men så bliver jeg hevet i trøjen, så jeg bliver trukket omkuld. Det er da straffespark efter min mening.

– Men ellers må vi sige, at de lukkede rimeligt godt af, og vi spillede for langsomt til at kreere målchancer. Vi skal kunne skabe chancer, selv om de står så kompakt, men det formåede vi ikke, og i 2. halvleg havde vi vel kun Maxsøs hovedstød, som kunne have givet mål.

Tobias Mikkelsen var meget ærlig omkring sin afbrænder kort før pausen:

– Det var bare for dårligt sparket. Simpelthen. Sådan en bold skal bare sparkes i kassen, og det er ærgerligt, for det kunne have åbnet kampen.

– Vi havde for lidt tempo i spillet til at skabe de store målchancer. Vi formåede det ikke i dag. Desværre. Men heldigvis kommer der en kamp hurtigt igen. Det er dejligt, at vi skal spille næste kamp på fredag, og så må vi tage revanche mod Hobro, lyder det fra Tobias Mikkelsen.

Lagde du mærke til:

…at det var FC Nordsjællands første målløse kamp i denne sæson.

…Esbjerg er blevet en hademodstander for FCN. Det var det første point, FCN fik mod Esbjerg i denne sæson efter sejr til vestjyderne i de to første kampe.

Se kampfacts HER