God slutspurt rakte ikke til point

Kategorier

Tommy Bechmann scorer her smart med hælen til 1-0.

Foto: Getty Images

FCN fandt ikke sit spil før i 2.halvleg, men så kom en fornem opblomstring, hvor Andreas Maxsø udlignede til 1-1, og FCN havde chancer til et sejrsmål, før SønderjyskE i stedet scorede to gange til 3-1 i tillægstiden.

Bedømt på afslutningen af kampen har FCN-spillerne god grund til at ærgre sig voldsomt over, at der ikke kom point med hjem i bagagen fra Haderslev. Det sidste kvarter bød nemlig på så mange muligheder for FCN, at tigrene med en smule med effektivitet også havde vundet kampen.

FCN var bagud 0-1 ved pausen på et mål af Tommy Bechmann i det 26. minut, da hele FCN-forsvaret var passive vidner til et let gennemspillet angreb af SønderjyskE. I det hele taget gjorde FCN intet væsen af sig i den første halve time, bortset fra første sekund, hvor Emre Mor tog en imponerende solotur med bolden klistret til fødderne og sluttede af med et skud lige forbi målhjørnet.

Og efter godt ti minutters spil havde anfører Martin Vingaard et nærgående frisparksforsøg helt oppe i målhjørnet, men det reddede målmand Skender i flyvende stil. Men ellers var det SønderjyskE, der sad på det hele i den første halve time, hvorefter FCN endelig fandt lidt fodfæste og fik lidt gang i sit vante spil.

Derfor var hjemmeholdets føring ved pausen helt efter spil og chancer, og 2. halvleg startede også lidt haltende for FCN, men så begyndte tigrene at bide fra sig. David Moberg Karlsson blev spillet fri til en stor hovedstødschance af Joshua John, men Skender reddede med en refleks.

FCN overtog styringen med Emre Mor som konstant udfordrende og med mange gode ideer i sit spil. Midt i 2. halvleg spillede Emre Mor smart Joshua John helt blank med keeperen, men hollænderen brændte på det skammeligste med en sløset afslutning langt over mål.

I det 84. minut fik FCN lagt et længere pres på SønderjyskE, og efter en god mulighed skabt af Emre Mor, fik FCN hjørnespark, som Lobotka sparkede præcist ind til Andreas Maxsø, der headede i mål for anden kamp i træk til udligning 1-1.

Herefter blæste vinden kun én vej. og tre minutter efter burde Lasse Petry have bragt FCN foran, da han fik serveret frit skud inde i feltet, men desværre sparkede han lige forbi mål. Herefter tog Emre Mor endnu en flot solotur, men det afsluttende skud kunne ikke snyde Marin Skender i målet.

Og så fik SønderjyskE i stedet et hjørne to minutter inde i tillægstiden, og efter et ufatteligt klumspil, lykkedes det Pierre Kanstrup at hamre bolden i kassen mellem venner og fjender til 2-1. FCN kastede alt frem i et desperat modangreb, men det gav en omstilling og et frispark lige udenfor feltet. Nicolaj Madsen hamrede bolden ind til 3-1 i det 94. minut og satte punktum for en hæsblæsende afslutning, hvor marginalerne var med topholdet.

FCN må tage det bedste fra 2. halvleg og den flotte slutspurt med sig til næste kamp, som er mod Randers hjemme i Farum Park søndag 1.maj kl. 13.00. Køb allerede nu billet til den kamp HER.

Lagde du mærke til…

…det imponerende soloangreb, som Emre Mor præsterede fra 1. sekund af kampen, da FCN gav bolden op ved at rulle den en meter frem til den lille hurtigløber. Unge Mor afdriblede den ene sønderjyde efter den anden helt frem til kanten af straffesparksfeltet, hvor han fyrede et godt skud af lige forbi målhjørnet. Var den bold gået ind, havde det været årets mål.

…at Andreas Maxsø scorede med hovedet for anden kamp i træk efter 68 kampe uden mål. Sidst gav det sejren over Hobro, men desværre gav Maxsø flotte kasse ikke point i Haderslev.

…at Adama Guira fik frit spil til at lave alle de frispark, han havde lyst til som skraldemand på midtbanen hos SønderjyskE. Han laver ufatteligt mange frispark i hver kamp og mod FCN var det nærmest grotesk, at han slap for et gult kort for to grove frispark i 1. halvleg fulgt op med tre mere lige i rap indenfor et par minutter i 2. halvleg. Når den slags ikke stoppes med en advarsel, er det svært at etablere hurtigt omstillingsspil.

Hørt på spillergangen:

Mads “Mini” Pedersen ærgrede sig voldsomt over afslutningen af kampen:

– Det er virkelig ærgerligt, at vi ikke får point ud af det. Vi kommer godt med i 2. halvleg og i det sidste kvarter kan vi mærke, at vi har kørt dem trætte og har mulighederne for sejrsmålet efter udligningen til 1-1. Vi har to tre store chancer for at komme foran.

– I stedet er det dem, der har marginalerne med sig i tillægstiden, Det er forskellen på hold i medvind og modvind. Skuddet til 2-1 røg den eneste vej, der overhovedet var mellem alle de spillede, der var samlet foran mål i situationen. Forinden havde vi haft større chancer uden at få scoret.

Andreas Maxsø scorede for anden kamp i træk, men kunne ikke glæde sig over det mål på samme måde som sidst:

– Det er da selvfølgelig dejligt, hvis jeg endelig er kommet ind i en stime, men det er lidt svært at glæde sig over en scoring, når vi alligevel taber kampen. Vi er skuffede lige nu, men vi skal også have in mente, at vi spillede mod et tophold på en svær udebane.

– Vi kom ikke så godt i gang, men ellers var det en meget lige kamp, og vi må bare op på hesten igen i næste kamp mod Randers. lyder det fra Andreas Maxsø, der i jubelscenerne efter udligningen blev ramt af Mads “Mini”, så kæben gik af led. Den blev heldigvis hurtigt sat på plads igen, men Maxsø er ikke alene om at hænge med skuffen efter nederlaget.

Se alt om kampen HER