God Påsketur til Holland for U/15

Kategorier

Påskelørdag tog 19 spillere fra Farum BK/FCN U/15 afsted til Holland for at deltage i Rotterdam Football Cup, som klubben deltog i for 3. gang

Lørdagen blev brugt på flyrejsen, møde om aften og opladning, samt en tur ned for at kigge nærmere på anlægget.

Søndag gik turneringen i gang. Farum BK/FCN var i pulje med Feynoord, Nordirland, KRC Genk, Käpylan Pallo og Sparta Rotterdam. Turneringen blev afholdt på Excelsiors anlæg, som ligger i Rotterdam. Kampene blev spillet på tre kustgræsbaner af lidt blandet kvalitet, som havde indflydelse på måden kampene udviklede sig på.

Farum BK/FCN spillede fem uafgjorte i puljen:
Feynoord-FCN 1-1
Nordirland-FCN 0-0
KRC Genk-FCN 0-0
Käpylan Pallo-FCN 2-2
Sparta Rotterdam-FCN 0-0

Kampe varede 2×20 minutter, og trods problemer med at vinde fodboldkampe, så endte tigrene på 3.pladsen i puljen. Derfra skulle vi spille mod Excelsior og Feynoord (som slog PSV i deres placeringskamp) om mandagen.

Om mandagen spillede Farum BK/FCN de 3 kampe som havde følgende resultater:
Sparta Rotterdam-FCN 0-0
Excelsior-FCN 0-3
Feynoord-FCN 0-1

Truppen var indkvarteret på et rigtigt godt fire stjernet hotel, og gennemgående for turneringen var den godt organiseret med dommertrio, god logistik og gode modstandere.

Club Brugge vandt finalen 1-0 over Nordirland

U/15 træner Alexander Riget udtaler:

– Vi havde inden turneringen fokus på, at vi gerne ville vise FCN spillestilen frem i turneringen og være tro mod vores koncept. Derudover være stærke i vores fysiske udtryk, samt udvise vindermentalitet.

– Efter et par indledende kampe, hvor vi ikke helt fik spillet til at stemme med bolden. Blev vi gennem turneringen bedre til at sætte spillet med bolden og turde spille i de lidt mindre rum, som der er, når vi møder bedre modstandere.

– Grundlæggende er det flot at spille 7 kampe uden at tabe, og vi var det eneste hold, som var ubesejret. Gennemgående for turneringen var vi dygtige til at afvise omstillinger og forsvare vores mål. Herunder var der nogle rigtigt gode individueller målmands og forsvarspræstationer. Der hvor vi skal ligge på, er på det relationelle spil offensivt, det tekniske niveau under pres og 1 mod 1 situationerne.

– Sidst men ikke mindst skal nævnes, at vi havde tre U14 spillere med på turen, som alle gjorde en fremragende figur. Stor ros til dem, for at gå ind og spille på et højt internationalt niveau, med årgangen ældre, siger Alexander Riget.

På facebook “Rotterdam Football Cup” ligger der billeder fra turneringen