Fantastisk flot 2. halvleg var ikke nok

Kategorier

Emre Mor udfordrede igen og igen AaB-forsvaret, men desværre gav det ikke udbytte som fortjent.

Foto: Getty Images

Set over hele kampen var FCN klart det bedste hold i Aalborg, men AaB var skarp i 1. halvleg og holdt 1-0 hjem trods total FCN dominans efter pausen

Det var en flok forståeligt frustrerede FCN-spillere, der tog sig til hovedet, da der blev fløjtet af for aftenens kamp i Aalborg. På måltavlen stod der nemlig 1-0 til AaB, selv det var FCN, der havde styret størsteparten af kampen og efter pausen var totalt dominerende.

FCN leverede en fantastisk flot 2. halvleg, og var flere gange tæt på de mål, der havde været den fortjente belønning for en super holdindsats. Presspillet sad perfekt efter pausen, hvor bolden nærmest konstant var på tigrenes fødder, men træværket og en velspillende Nicolai Larsen i AaB-målet hindrede scoring.

FCN startede også kampen i Aalborg godt, men efter et kvarter mistede tigrene teten, og AaB begyndte at få gang i det spil, nordjyderne er så kendte og frygtede for. FCN blev for passiv i sit spil, og det udnyttede AaB på fornem vis midt i 1. halvleg, da hjemmeholdet alt for let fik sig spillet igennem i FC Nordsjællands højre forsvarsside, og indlægget fra Nicolaj Thomsen, sendte målfarlige Thomas Enevoldsen i kassen til 1-0 med et resolut spark.

Enevoldsen var også tæt på at øge føringen lidt efter direkte på frispark, men her var David Jensen vaks ved havelågen og reddede i flyvende stil. FCN havde dog også et par gode scoringsmuligheder før pausen. Emiliano Marcondes havde et skud lige forbi mål på oplæg fra Emre Mor, og unge Mor var også selv ved at slippe helt fri efter en solotur, og det lugtede lidt af straffespark, da Rasmus Würtz fik ham skubbet ud af balance i skudøjeblikket.

Men 1-0 til AaB ved pausen var langtfra så skævt et billede af kampen, som det var efter de sidste 45 minutter. FCN kom nemlig ud til 2. halvleg med vinderattitude og udstrålede en ukuelig vilje til at vende kampen og tage point med sig hjem.

Efter et lille kvarters spil var FCN tæt på to gange i træk. Først da Tobias Mikkelsen løb fri på en stikning i dybden og lagde bolden til rette for Emre Mor, men hans skud blev for svagt. Og lidt efter trykkede Emiliano Marcondes af med et skud, der dykkede og tog overliggeren.

FCN satte dog bare endnu mere tryk på, og efter en solotur af Emre Mor havnede bolden for fødderne af Martin Vingaard, men hans velplacerede skud snuppede en flyvende Nicolai Larsen i AaB-målet. Mod slutningen måtte FCN satse hele butikken, og det gav til allersidst også AaB et par gratis muligheder, men forinden fik indskiftede Souheib Dhaflaoui en stor chance for at udligne, da Emre Mor spillede ham fri til et skud, der desværre gik over mål.

Facit blev et frustrerende nederlag i en kamp, som det unge FCN-mandskab dog kan tage en hel masse positivt med sig fra, når den værste skuffelse har lagt sig. Den indstilling og det spil, der blev vist i 2. halvleg lover godt for fremtiden, og det bliver spændende at se holdet i de næste to kampe, der begge er på hjemmebanen i Farum Park, som Esbjerg gæster 11. april og Hobro fire dage senere.

Hørt på spillergangen:

Emiliano Marcondes var tæt på scoring to gange og mega skuffet:

– Det er helt vildt, at vi ikke får noget med os hjem fra sådan en kamp. Det er marginaler, der er imod os, for vi skaber de chancer, der skal til for at sparke bolden ind.

– Det er kun resultatet, vi kan være skuffede over, for vi spiller dem ud af banen, så de nærmest løber rundt som kegler hele 2. halvleg. Og det præsterer vi mod et af de allerbedste hold i Danmark, så det kan vi godt være stolte over. Hvis vi kan fortsætte sådan, vil der være mange point til os fremover, konstaterer Emiliano Marcondes.

Også Mads “Mini” Pedersen ser store perspektiver fremadrettet:

– Det er selvfølgelig mega frustrerende lige nu, for vi fik i 2. halvleg sat tempo i spillet og lagt det rigtige pres på dem. Men vi mangler lige den sidste sparkhed.

– De har kun teten en overgang i 1. halvleg, og i den periode var der plads til forbedring. Den skal vi lære af, for den kostede det mål, som gjorde det så svært for os at komme igennem i resten af kampen.

– Men vi kan også tage en masse godt med os fra 2. halvleg til de resterende kampe. Det er meget positivt, at vi kommer så stærkt tilbage i kampen efter pausen, og det må vi bruge til de kommende kampe, siger Mads “Mini” Pedersen.

Lagde du mærke til:

…at cheftræner Kasper Hjulmand var så tilfreds med indsatsen over hele linjen, at han kun brugte en enkelt udskiftning ganske kort før tid, hvor angriber Souheib Dhaflaoui blev sendt på banen i stedet for en træt Stanislav Lobotka, der havde leveret en stor indsats.

…at 18-årige Emre Mor igen markerede sig stærkt offensivt i sin kun 7. Superligakamp og for første gang spillede en kamp helt til ende. Kræfterne rækker tydeligvis til mere og mere, selv om hans udfordrende spil kræver meget.

…at Tobias Mikkelsen spillede sin kamp nr. 100 med tigeren på brystet.

Se kampfacts HER