FCN blev straffet for egne fejl

Kategorier

Tobias Mikkelsen scorede et flot mål mod FCK, sidst de to hold mødtes.

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland spillede en helt lige og god kamp mod OB men tabte 1-3 på manglende koncentration og unødvendige fejl i afgørende øjeblikke

Det er aldrig sjovt at tabe og slet ikke, hvis man havde fortjent bedre. Og det havde FC Nordsjælland i den grad i en kamp, hvor tigrene i perioder styrede slagets gang og havde muligheder nok for at vinde. I stedet for at udnytte egne kvaliteter med effektivitet, blev FCN straffet af et OB-mandskab, der udnyttede manglende konsekvens i defensiven hos de unge tigre.

Netop effektiviteten foran mål gjorde forskellen i fynboernes favør, og det fik man et tydeligt bevis på indenfor 15 sekunder i det 18. minut. Tobias Mikkelsen blev spillet blank efter en smart kombination, men målmanden reddede, og forsvaret fik sparket væk. Lige op midt i banen, hvor Anders K. Jacobsen fik fat i bolden og maste sig vej gennem fire forsvarere og tacklede til sidst bolden i mål til 1-0. Kun sekunder efter den store FCN-chance.

Kort efter måtte FCN skifte en skadet David Moberg Karlsson ud, og Emiliano Marcondes kom på banen i stedet. FCN begyndte for alvor at bide fra sig midt i 1. halvleg, og ganske kort før pausen kom belønningen, da Tobias Mikkelsen med et dybdeløb slap fri på en fantastisk stikning fra Stanilav Lobotka. Tobias afdriblede keeperen og sendte bolden i kassen til 1-1 fra spids vinkel.

Det var et perfekt rygstød for FCN til 2. halvleg, men det var OB, der startede bedst efter pausen. I det 53. minut fik OB også scoret til 2-1 efter et hjørnespark, men det var tydeligt, at målscorer Jonasson var offside. Og selv om målet i første omgang blev godkendt, ændrede dommer Anders Poulsen heldigvis kendelsen efter at have kontaktet linjevogteren. Flot af dommer Poulsen at ændre til det rigtige i stedet for at holde fast i en fejl.

OB kom til nogle farlige angreb, men da David Jensen i flot stil havde afværget et skud fra Skulason, fik FCN igen fodfæste og satte flere flotte angreb op. Både Martin Vingaard og Tobias Mikkelsen kom til afslutninger, og man sad faktisk kun og ventede på, at FCN ville få udbytte af overtaget, da OB igen straffede en opspilsfejl.

Det var i det 77. minut, hvor David Jensen valgte at spille bolden lige ud i fødderne på en meget presset Lobotka lige udenfor feltet. Lobotka havde ikke orienteret sig om presset bagfra og tabte bolden til den fremstormende Rasmus Festersen, der let kunne hamre den i mål til 2-1.

En dum og kostbar fejl af FCN, som alligevel fik en gigachance for udligning i det 84. minut efter et længere pres mod det fynske mål. Bolden havnede hos indskiftede Souheib Dhaflaoui i fri position i højre side, og hans skud kunne OB-målmanden kun parere. Bolden røg op i luften over keeperen, og det lignede, at den ville dumpe direkte i mål eller Martin Vingaard ville skubbe den det sidste stykke over stregen. Men Vingaard undlod at gå efter bolden, og så nåede Jonasson akrobatisk at sparke væk i hovedhøjde for næsen af Vingaard på selve målstregen.

FCN måtte satse endnu hårdere og skabte stadig chancer, men i 89. minut lukkede Rasmus Falk kampen til 3-1 på en kontra, hvor han fik lov at drible forbi fire mand og score næsten fra baglinjen. Dermed var forårets første nederlag en realitet for FCN i en kamp, hvor resultatet slet ikke var retvisende for kampen.

Forhåbentlig har FCN bedre held  og mere koncentration i afgørende øjeblikke på søndag hjemme mod FCK kl. 16.00. Du kan købe billet til den kamp HER.

Hørt på spillergangen:

Souheib Dhaflaoui, der stod for det skud, der lignede en udligning ti minutter før tid:

– Jeg fik godt træf på bolden og havde håbet, den røg forbi målmanden, men han fik hænderne på og så lignede det, at “Vin” kunne prikke den ind. Han har sagt til mig, at han var bange for at blive dømt offside og derfor håbede, den kunne sejle i mål selv.

– Det er ærgerligt. Vi havde gode muligheder for udligning på det tidspunkt, hvor vi udnytter pladsen godt. Så vi er skuffede alle sammen lige nu, men vi må kigge indad og gøre det bedre næste gang. De straffer os for nogle personlige fejl, og så hjælper det ikke, at vi har spillet fint nok, siger Souheib Dahaflaoui.

Også cheftræner Kasper Hjulmand ærgrede sig:

– Det er helt håbløst, at vi forærer tre mål væk i en kamp, der er helt lige. Jeg synes, vi præsterer bedre i 2. halvleg end i første, og jeg følte, at der lå noget til os mod slutningen, indtil vi giver dem målet til 2-1.

Anfører Martin Vingaard siger:

– Jeg var bange for, at jeg var offside, og derfor satsede jeg på, at bolden ville gå i mål uden min hjælp, men det er da ærgerligt, når jeg var onside og kunne have scoret. Det var nogle nemme mål, vi gav dem, og vi skulle have haft point i den kamp.

Lagde du mærke til…

…at Johannes Ritter, der netop er fyldt 21 år, efter to sæsoner i Superligatruppen endelig fik sin debut for FC Nordsjælland i startopstillingen som højre back, og han spillede hele kampen.

…Tobias Mikkelsen med målet til 1-1 fik scoret for første gang siden sit comeback til FC Nordsjælland. Han er nu noteret for 98 kampe og 16 mål med tigeren på brystet.

…Andreas Skovgaard spillede sin anden hele Superligakamp i træk og har nu også har fået valg til Danmarks U/19 landshold.

Matchfacts klik HER