Vingaard: Altid noget specielt mod FCK

Kategorier

Martin Vingaard spiller sin sidste hjemmekamp for FCN i morgen kl. 20 mod Viborg.

Foto: Getty Images

Efter fem sæsoner i FCK skiftede Martin Vingaard i 2013 til FCN og kan søndag løbe på banen som anfører for tigrene mod sin tidligere klub

– Der er mange gode historier i de indbyrdes kampe mellem FCN og FCK, og for mig er de kampe altid noget helt specielt. Jeg husker især min allerførste kamp som FCN-spiller mod FCK i Farum Park.

– Her scorede jeg til 1-0 på straffespark mod mine gamle klubkammerater, og selv om vi kom bagud 1-2, fik vi uafgjort 2-2 på Nordstrands fantastiske saksespark. Den kamp glemmer jeg aldrig, lyder det fra Martin Vingaard, der netop på søndag fylder 31 år.

Martin Vingaard er registreret for 255 kampe i Superligaen fordelt på Esbjerg (79 kampe) fra 2005 til 2009, FCK (97 kampe) fra 2009 til 2013 og nu 79 Superligakampe for FC Nordsjælland.

Han har således været med på den ene eller anden side af de mange intense opgør mellem FCN og FCK lige siden foråret 2009. Søndag kan han alligevel prøve noget nyt, for i fravær af skadede Patrick Mtiliga kan Martin Vingaard for første gang løbe på banen som anfører for FCN i en kamp mod FCK.

– Ja, det giver lidt ekstra perspektiv for mig til kampen på søndag, både at være anfører og have fødselsdag. Jeg ønsker mig bare en sejr, så vil det være en perfekt dag, siger Martin Vingaard, der havde Ståle Solbakken som træner, da han spillede for FCK. Af de spillere, han møder søndag, har han spillet sammen med Antonsen, Delaney, Kvist og Nicolai Jørgensen.

36 mål er det blevet til i alt for Martin Vingaard i Superligaen, og han kan passende markere sin fødselsdag med endnu en træffer, men først og fremmest står en sejr altså højest på ønskelisten. Martin Vingaard har som FCN-spiller aldrig tabt en kamp i Farum Park til FCK.