Værd at vide før kampen mod FCK

Kategorier

Foto: Getty Images

Her er lidt statistiske vinkler på kampen mellem FCN og FCK i Farum Park i dag kl. 16.00.

VIDSTE DU AT…

…FCN og FCK har mødt hinanden 40 gange i Superligaen, og samlet set har FCK 27 sejre, 7 kampe er endt uafgjort og kun 6 gange har FC Nordsjælland vundet. 18 af kampene er spillet i Farum Park, og her har FCK 11 sejre, mens 3 kampe er endt uafgjort og 4 med sejr til FCN.

…hvis man kun ser på de seneste sæsoner, ser statistikken dog anderledes positiv ud for FCN. I de seneste fem sæsoner har FCN kun tabt én eneste hjemmekamp til FCK, og det nederlag er snart tre år gammelt. Ellers har kampene i Farum Park givet FC Nordsjælland to sejre og to kampe er endt uafgjort

…i denne sæson mødte de to klubber hinanden i Parken i 4. spillerunde, og den kamp sluttede 1-1. Her scorede Bruninho for FCN, mens FCK fik Daniel Amartey udvist.

…dagens dommer, 34-årige Jens Maae, er i gang med sin 4. sæson som Alka Superliga dommer. Han har dømt to kampe med FC Nordsjælland i denne sæson, begge i Farum Park. Det var 3. rundes sejr over AaB og 11. rundes nederlag til OB.

…det er 22. spillerunde og dermed afregning af TV-penge efter placeringen, når runden i aften er slut. TV-pengene afregnes efter 11, 22 og 33 kampe, så der er lidt ekstra på spil for FCN i dagens kamp.

…både Martin Vingaard og David Moberg Karlsson har fødselsdag i dag. Anfører Vingaard fylder 31 år, mens Karlsson kun bliver 22 år.