Værd at vide før kampen mod FCM

Kategorier

Tobias Mikkelsen står foran sit comeback i Farum Park.

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland spiller mandag 7. marts kl. 19.00 hjemme mod FCM. Her er lidt statistiske vinkler på den kamp.

VIDSTE DU AT…

…FCN og FC Midtjylland har mødtes 40 gange tidligere i Superligaen. FCN har vundet 11 gange, mens 12 kampe er endt uafgjort, og FCM har 17 sejre. Hjemme i Farum Park er regnskabet dog klart i FC Nordsjællands favør med 8 sejre, 4 uafgjorte og kun 4 nederlag.

…FCN var den eneste klub, der slog de danske mestre fra FCM to gange i sidste sæson og allerede har besejret dem én gang i denne sæson. Det var i 9. spillerunde, hvor tigrene vandt 1-0 på Bruninhos træffer.

…FC Midtjylland ikke har vundet en Superligakamp i Farum Park siden 3. maj 2009, altså for snart 7 år siden.

…midtjyderne med Danmarksmesterskabet i sidste sæson fik sit første trofæ til det ellers tomme pokalskab. To gange, både i 2010 og 2011, har FCN slået FCM i pokalfinalen i Parken.

…FCM har leveret flot i Europa, hvor holdet blandt andet har slået Southampton ud af Europa League og vundet hjemme over Manchester United.

…kampens dommer, 34-årige Dennis Mogensen, er i gang med sin 3. sæson som Alka Superliga dommer. Han har i denne sæson kun dømt FC Nordsjælland én gang. Det var i 13. spillerunde, hvor FCN vandt 3-0 hjemme over AaB.

…18-årige Andreas Skovgaard fik sin debut for FCN, da han kom på banen i de sidste minutter af forårspremieren i Viborg.

…kampen mod FCM er comeback på hjemmebane for både cheftræner Kasper Hjulmand og angriber Tobias Mikkelsen. Kampen i Viborg var Kasper Hjulmands Superligakamp nr. 100 som cheftræner for FCN, mens Tobias Mikkelsen spillede sin kamp nr. 97.