U/21 med 4 FCN-spillere har kurs mod EM

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

Danmarks U/21 landshold vandt 3-1 i Armenien med alle fire spillere fra FC Nordsjælland i aktion samtidigt i 2. halvleg

Både Pascal Gregor, Andreas Maxsø og Mads “Mini” Pedersen var i startopstillingen, da Danmarks U/21 landshold i går for alvor satte kurs mod EM-slutrunden med en fortjent sejr på 3-1 i Armenien. Midt i 2. halvleg kom også Emiliano Marcondes på banen og var med til at sikre de tre vigtige point.

Især Danmarks mål til 2-0 var fantastisk flot med hurtigt opspil startende fra Pascal Gregor og via Mads “Mini” Pedersen og Viktor Fischer til en helt fri Lucas Andersen.

Dermed har det været en helt fantastisk uge for U/21 landsholdet, der i fredags vandt udekampen mod Luxembourg med 1-0 på et meget sent mål. Her spillede Pascal Gregor og Andreas Maxsø hele kampen, mens Mads “Mini” kom på banen i 2. halvleg.

Med de seks point er Danmark klart i spidsen for kvalifikationsgruppen med 13 point for 6 kampe og dermed favorit til førstepladsen med kurs mod EM-slutrunden. De sidste fire kvalifikationskampe spilles først til efteråret.

Også Slovakiet med Stanislav Lobotka som midtbanedynamo har sat kurs mod EM-slutrunden og fører klart sin kvalifikationsgruppe efter en sikker sejr på 5-0 hjemme over Tyrkiet. Stanislav Lobotka spillede hele kampen for Slovakiet, og det samme gjorde Emre Mor for Tyrkiet, inden de begge i dag igen kan tilslutte sig træningen i FCN.

Andreas Skovgaard kommer også i dag retur til Superligatræningen fra Serbien, hvor han har spillet to kampe for Danmarks U/19 landshold, der dog ikke kom videre fra Eliterunden. Med de syv spillere tilbage i Farum Park kan FCN for alvor tage fat på forberedelserne til Superligakampen i Aalborg mod AaB fredag kl. 18.00.

FC Nordsjællands U/19 Ligamandskab spiller på lørdag kl. 13.30 hjemme mod Brøndby. Tre FCN-spillere, Victor Nelsson, Daniel Skov og Jacob Johansson, har repræsenteret klubben på Danmarks U/18 landshold ved to kampe i Ungarn men har været retur i en uge.

FCN U/17 har kampfri weekend, da Danmarks U/17 landshold i øjeblikket spiller Eliterunde i Tjekkiet, og her har FCN Nicklas Strunk Jakobsen med. Han er anfører for landsholdet, som vandt første kamp i mandags med 4-0 over Skotland. I dag spiller Danmark mod Schweiz og slutter af mod værterne fra Tjekkiet på lørdag.

FCN har også fire spillere med til træningssamling i Nyborg for fremtidens U/16 landshold. Det er Frederik Juul Christensen, Mikkel Damsgaard, Casper Rytter og Luka Sabov.