U/12 på lærerig tur til Tyrkiet i Påsken

Kategorier

U/12 truppen på Påsketur til Tyrkiet.

Farum Boldklub/FC Nordsjællands U/12 talenthold, deltog i Påsken i Izmir Cup i Tyrkiet.

Stævnet anses for at være det stærkest besatte stævne i Europa på dette alderstrin, så det var en flok spændte trænere og spillere, der satte sig i flyveren mod Tyrkiet tirsdag 22. marts.

Desværre blev turneringen ramt af de frygtelige terrorangreb i Bruxelles og Ankara få dage forinden, hvilket medførte trafikale udfordringer for en lang række hold. Heldigvis lykkedes det alligevel stævneledelsen at udarbejde en ny turnering, på et rigtigt højt niveau, som blev afviklet over tre dage.

Efter en god nattesøvn på hotellet, havde holdet på dag 2, mulighed for at spille to kampe af 1×25 minutter mod henholdsvis FC Olti U/13 fra Kosovo samt Viktoria Berlin. Derudover fik de unge tigre lejlighed til at få trænet 45 minutter samme dag, så dag 1 var meget udbytterig.

På dag 3, 4 og 5, blev selve Izmir Cup afviklet. Oprindelig skulle vi have spillet 1×12 minutter, men i den nykonstruerede turnering, blev det til 2×20 minutter med henholdsvis 3 og 4 kampe om dagen, så alle drengene fik spillet utroligt mange minutter, inden vi på dag 6, fik en 11-mands træningskamp mod Irans “U/12 Landshold”, der blev trænet af den tidligere Iranske stjerne, Mehdi Mahdavikia, der har spillet 110 landskampe for Iran (herunder nogle ved VM) samt en lang række Bundesliga kampe i klubberne HSV, Frankfurt og Bochum. Holdet bestod af udvalgte spillere fra hele Iran og holdet havde 7 ledere + egen fotograf med. På dag 6 blev der ligeledes mulighed for, at tage ind til Kusadasi by, hvor drengene kom på shopping og hygge, inden swimmingpoolen ventede på hotellet.

Resultater:

Dag 2 (træningskampe af 1×25)

FC Olti (Kosovo) – Farum/FCN: 1-3

Viktoria Berlin (Tyskland) – Farum/FCN: 0-0

Dag 3 (stævne af 2×20)

Izmirgücu (Tyrkiet) – Farum/FCN: 2-1

Aspire Academy (Qatar) – Farum/FCN: 2-1

Altinordu (Tyrkiet) – Farum/FCN: 2-0

El Clasico Kosovo Academy (Kosovo) – Farum/FCN: 2-2

Dag 4 (stævne af 2×20)

Viktoria Berlin (Tyskland) – Farum/FCN: 1-3

Iran – Farum/FCN: 1-1

FC Olti (Kosovo) – Farum/FCN): 2-3

Dag 5 (stævne af 2×20)

Gümüsordu (Tyrkiet) – Farum/FCN: 1-3

2 Korriku (Kosovo) – Farum/FCN: 0-2

FC Amity Academy (Australien) – Farum/FCN: 0-3

Dag 6 (11-mands træningskamp af 2×30)

Iran – Farum/FCN: 4-0

U/12 cheftræner Rene Klok vurderer udbyttet af turen således:

– Det var helt tydeligt, at vi lige skulle vænne os til stil og tempo dernede, hvilket de første dages resultater også vidner om, selvom vi i den første kamp i turneringen, burde have vundet klart, men her lærte drengene noget om kynisme i begge ender af banen, for vi var spillemæssigt det klart bedste hold på banen i den kamp.

– De resterende kampe på første stævnedag, havde vi det svært, overfor de noget mere fysisk spillende og taktisk dygtige hold, omend vi burde have fået uafgjort mod Aspire, efter en stærk 2.halvleg. Efter den første stævnedag, viste drengene, at de havde lært en masse fra de kampe.

– Vi havde tillagt os en lidt mere modstandsdygtig spillestil rent fysisk og mentalt, hvilket gav os mere overskud i kampene og det var derfor helt fortjent at vi endte som 5’er samlet. Hold som Iran, Altinordu og Korriku viste, at de var nogle klassehold, som vi næppe finder herhjemme og vi var i store dele presset på tempo i de kampe, men alt i alt en stor spillemæssig udfordring dernede, for alle holdene var på højt niveau.

– Drengene var gode til at passe på sig selv med væske og korrekt mad og så fik de prøvet en masse, herunder 30 larmende Iranske tilskuere, der overdøvede alle, modstandere og dommere der lagde en helt anden (og befriende) linje end herhjemme, kampe, der blev kontrolleret og tabt samt det omvendte, kamp der blev afbrudt grundet lyn osv, så alt i alt en sportslig lærerig oplevelse for drengene.

– Der blev derudover også hygget med pool, quizzer og shopping på det fantastiske hotel samt i byen, og banestandarden var decideret fantastisk, så generelt en rigtig god oplevelse. Nu handler det om at tage den udvikling og erfaring vi fik dernede med hjem, Siger Rene Klok.