Sammensmeltning af akademierne i fuld gang

Kategorier

Foto: fcn.dk

I går spillede to blandede hold af U/17 spillere fra Right to Dream akademiet i Ghana og FC Nordsjællands danske akademi en kamp i Farum Park

Visionen er, at FC Nordsjællands to akademier skal smelte sammen til en stærk enhed, og som et led i den vision laves der fra nu af hele tiden udveksling mellem hold fra akademiet her og Right to Dream akademiet i Ghana.

I fredags tog hele U/13 afdelingen i FCN /Farum Boldklub afsted til Ghana for at træne og spille sammen med spillerne der, og her op til Påsken har FCN besøg af U/17 mandskabet fra Right to Dream til træning og en kamp med blandede hold i Farum Park.

Den kamp blev spillet i aftes, og gav et glimrende billede af, hvordan de to akademier kan forenes på fodboldbanen. Der var selvfølgelig mange udfordringer med den hurtige kommunikation, når spillerne ikke kender hinanden og de indbyrdes løbemønstre, men i selve fodboldspillet gik holdene fint i hak.

Der var suppleret med enkelte U/19 spillere for at få det til at passe med alle de spillere, FCN har afsted med danske U-landshold lige i øjeblikket, og U/19 cheftræner Morten Karlsen kunne se mange spændende emner til det fremtidens U/19 mandskab:

– En kamp som denne betyder meget for synligheden af det, vi er i gang med. Man kan vel kalde det første skridt for integreringen af fællesskabet for de to akademier. Her samles de om fodboldspillet, og så bliver det meget konkret.

– Der sker en masse små interaktioner alle spillerne imellem, og de får hilst på hinanden på en helt anden måde. Når man spiller en fodboldkamp med og mod hinanden, lærer man også en masse om hinanden, siger Morten Karlsen.

Det nærmere kendskab får nogle af spillerne i høj grad også hen over Påsken, idet tre U/17 spillere fra FCN tager med Right to Dream videre til Holland for at spille med i en  stor turnering der, og tre Right to Dream spillere er i dag taget med FCN U/17 til en turnering i Italien, således at der stilles blandede hold i begge turneringer.

Sammensmeltningen af FC Nordsjællands to akademier i er fuld gang.