FCN ansætter spanier som ”Performance analyst”

Kategorier

Foto: Boesenfoto.dk

Talentudviklingen får endnu et boost med ansættelsen af en spansk analyseekspert til både Superligatruppen og de to akademier

FC Nordsjællands store stab af specialister omkring Superligaholdet og klubbens to akademi-afdelinger, får nu tilført ny ekspertise i skikkelse af José Daniel Alfonso Martínes, der er ansat som ”Performance analyst”.

José er 29 år og spanier, og han skal analysere spillernes præstationer og gennem sine analyser hjælpe trænerne og spillerne selv med at optimere præstationerne.

Sportschef Carsten V. Jensen siger:

– Vi skal som klub udvikle os på alle måder, og nu opprioriterer vi dette område, der skal øge spillernes muligheder for at præstere bedre. Vi ofrer endnu flere ressourcer i at analysere både os selv og vores modstandere på baggrund af fakta.

– Det er ikke noget nyt, for det har vi også gjort hidtil, men her har en stor del af det arbejde været udført af trænerne. Med José får vi tilført en ekspert på området, og han skal hjælpe både omkring Superligaen og ungdomsarbejdet i både vort akademi her og Right to Dream i Ghana.

– Vi havde José med på træningslejren i Tyrkiet, hvor vi havde lejlighed til at se hinanden an og drøfte mulighederne igennem. Det er så det samarbejde, vi udvider nu med ansættelsen af José som ”Performance analyst” for at hæve udviklingen i hele vort set up, siger Carsten V. Jensen.

José Martínes har erfaring fra lignende arbejde i flere spanske klubber, Almeria, Valladolid og Levante i La Liga. Senest han José også arbejdet med analyse af den ukrainske storklub Dnipro i fem måneder, og nu ser han frem til opgaven i FC Nordsjælland:

– I mine tidligere klubber er det førsteholdene, jeg har lavet analyser for, men her bliver det både Superligaholdet samt FCN Akademi og Right to Dream akademiet i Ghana, så det er en noget større opgave.

– Jeg følger spillerne til træning og holdene til kamp, og så laver jeg rapporter på det hele til trænerne, både skrevne rapporter og videodokumentation. Disse analyser skal være med til at holde samme stil hele vejen.

– Mine analyser skal være med til at bygge fodboldspillere op og skabe karakter, der udvikler deres personligheder. Jeg glæder mig til arbejdet og til at lære noget mere om danske fodbold og få en masse erfaring, siger José Martínes, der er i fuld gang med arbejdet.