Fantastisk sejr i højdramatisk kamp

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

FCN satte igen FC Midtjylland på plads i Farum Park og vandt helt fortjent 2-1. Med masser af power og klogt spil vendte tigrene kampen trods en meget uheldig start.

Ulvene fra Herning kender turen og hyler sikkert af smerte hele vejen hjem, for nu er det syv år siden, de sidst har vundet en Superligakamp i Farum Park. Og det er anden gang i denne sæson, at tigrene sætter kløerne i ulveflokken og flår dem fra hinanden.

Sæsonens første møde i Herning vandt FCN 1-0, og nu har tigrene altså to sejre over FC Midtjylland igen i denne sæson, akkurat som i sidste sæson hvor FCM blev danske mestre alligevel. Efter de to sejre i pokalfinalerne er det som om, FCN har fået et overtag, midtjyderne slet ikke kan kæmpe sig ud af.

Gæsterne fik ellers en hel fantastisk mulighed for at gøre det denne gang, da de allerede kom i front efter fire minutters spil. Målmand David Jensen gik helt frem foran feltet for at heade en fremlægning væk, men han knaldede hovedet sammen med Vaclav Kadlec, og bolden kom ikke langt nok væk. Tårnhøje Paul Onuachu opsnappede den og sparkede resolut i det tomme mål til 1-0.

Kampen måtte afbrydes i fire minutter, mens David Jensen blev syet i panden, så han kunne genindtræde i målet. Efter den uheldige start måtte FCN kæmpe op af bakke i de næste mange minutter, men tigrene viste moral og satte sig på spillet og kampen.

Og i det 36. minut ramte kampen et markant vendepunkt, da Andre Rømer satte en sindssyg tackling ind på Martin Vingaard og helt korrekt fik direkte rødt kort af den glimrende dommer Dennis Mogensen. Herefter tog FCN for alvor taktstokken og satte FCM under pres.

Det gav ikke bonus før pausen, men straks fra 2. halvlegs start fortsatte tigrene trykket med klogt, hurtigt og energisk spil, der fik gæsterne til at løbe rigtig mange meter forgæves. Og efter kun fire minutter i 2. halvleg kom den fortjente udligning, da Martin Vingaard sendte David Moberg Karlsson afsted med et præcis dybdestikning, og den lynhurtige svensker udnyttede chancen flot til 1-1.

FCN fortsatte trykket, mens FCM forsøgte at forsvare sig ved at stå dybt og kompakt. Det var svært at finde huller i ulvegraven, men med stor tålmodighed lykkedes det, da David Moberg Karlsson i det 76. minut startede en hurtig kontra, efter at FCM for en gangs skyld havde vovet sig lidt frem. Stikningen til indskiftede Emiliano Marcondes var timet helt korrekt, og Emiliano sendte flot bolden ind ved bagerste stolpe til 2-1.

Det tvang FCM frem på banen, men bortset fra uortodokse og vanvittigt arbejdssomme Onuachu havde FCM intet at byde på. FCN kørte en velfortjent sejr hjem og holdt jerngrebet om FCM for 7. år i træk. Det var en sejr, det viste potentialet i det unge FCN-mandskab, når alle arbejder stenhårdt for hinanden og holdet FCN-stilen hele vejen igennem.

Nu venter en der en udekamp mod OB på søndag, og søndag den 20. marts kommer FCK på besøg i Farum Park. Det kan blive et brag med masser af folk på tilskuerpladserne. Gå ikke glip af det.

Hørt på spillergangen:

Emiliano Marcondes måtte starte kampen på bænken men endte som matchvinder, akkurat som sidste gang FCM gæstede Farum Park sidste forår:

– Man vil altid gerne starte inde, så jeg blev da tirret af at være på bænken fra start. Så sidder man bare og venter på at få chancen og komme ind og afgøre tingene. Og heldigvis lykkedes det. Det var en fantastisk bold, jeg fik af Moberg. Jeg var ved at tro, han ikke så mig, men så kom den perfekt.

– Jeg var ikke helt klar over hvor fri, jeg var, så da jeg følte mig presset, tog jeg chancen med et skud. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg ramte målet, men heldigvis drejede bolden indad og sad i kassen, siger Emiliano Marcondes, der dermed blev matchvinder mod FCM for anden gang i træk i Farum Park.

– Ja, det er da en helt fin vane, men det var også på tide, jeg fik scoret. Det er mit første mål i denne sæson, men jeg nyder kampene mod FCM. Der er altid ekstra gang i den i de kampe, og det har jeg det rigtig godt med. Det er en kamp mellem Danmarks to bedste talentakademier, og vi vil gerne vise, at vi er bedst, siger Emiliano Marcondes, der måske har fået gang i en stime. Da han sidste scorede i foråret 2015 gjorde han det i fire kampe i træk.

– Lad os bare håbe, at det er starten på sådan en stime igen, kommer det med et smil fra Emiliano.

“Gudi” Thórarinsson var også meget begejstret i omklædningsrummet efter sejren:

– Vi er helt oppe at køre. Jeg synes, vi spiller godt, viser stor energi og kæmper fantastisk for hinanden. Selv om vi får en dum start, synes jeg, har har kontrol ove rkampen hele vejen igennem.

– Vi spillede meget bedre end i Viborg, og vi ligner os selv, sådan som FCN gerne vil spille. Det kan være svært at spille 11 mod 10, når de står så dybt og kun forsvarer, men jeg synes, vi løste det flot, siger “Gudi”.

Lagde du mærke til…

…at det var første sæsonmål for både David Moberg Karlsson og Emiliano Marcondes, der ellers begge i sidste sæson scorede i fire kampe i træk.

…kun 18-årige Andreas Skovgaard spillede sin første Superligakamp fra start, efter at han fik debut for FCN i de sidste minutter af udekampen mod Viborg i sidste weekend.

Se alle facts fra kampen HER