Værd at vide før kampen mod Viborg

Kategorier

Tobias Mikkelsen kan få comeback for FCN mod Viborg.

Foto: Boesenfoto.dk

Her er lidt statistiske vinkler på Alka Superligakampen Viborg-FCN søndag kl. 13.00

VIDSTE DU AT…

…FCN og Viborg har mødt hinanden 22 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 16 sejre, 2 kampe er endt uafgjort og kun 4 gange har Viborg vundet. 10 af kampene er spillet i Viborg, og her har FCN 7 sejre, mens 1 kamp er endt uafgjort og 2 med sejr til Viborg.

…Viborg var ude af Superligaen i fem år fra 2008 til 2013, og at de to sejre til Viborg på hjemmebane mod FCN ligger helt tilbage i 2005, altså for mere end 10 år siden.

…sidst FCN gæstede Viborg var den 12. september i spillerunde 8, og her vandt FCN 1-0 på et mål scoret i sidste minut af Bruninho.

…Emiliano Marcondes har scoret det næsthurtigste mål i Superligaens historie mod netop Viborg. Det skete 11. maj 2014 efter kun 14 sekunders spil i Viborg, og FCN vandt kampen 3-1.

…kampen i Viborg bliver Kasper Hjulmands comeback som cheftræner i FCN. Han stod også i spidsen for FC Nordsjælland i de tre sæsoner fra 2011 til 2014, og det resulterede i det danske mesterskab i 2012 og sølvmedaljer året efter. Han var cheftræner for FCN i 122 kampe, heraf de 99 i Superligaen, og de har givet 51 sejre, 21 uafgjorte kampe og 27 nederlag. Altså 174 point i 99 kampe, og dagens kamp er Superligakamp nr. 100 for Kasper Hjulmand som cheftræner for FCN.

…også Tobias Mikkelsen kan få comeback hos FCN. Han spillede 96 kampe med tigeren på brystet og var med til at vinde både pokaltitler og mesterskabet i 2012, inden han blev solgt til Greuther Fürth i Bundesligaen. Herfra gik turen til Rosenborg, som han sidste år var med til at gøre til norske mestre, og nu er Tobias Mikkelsen altså retur i FCN.

…dagens dommer 38-årige Michael Tykgaard er i gang med sin 6. sæson som Alka Superliga dommer. Seneste kamp, han har dømt med FCN som deltager, var udekampen i 15. spillerunde mod Hobro, hvor FCN vandt 1-0. Han har netop rundet 100 kampe som Superligadommer.