Snydt for sejren i sidste sekund

Kategorier

VIBORG, DENMARK - FEBRUARY 28: Emre Mor of FC Nordsjalland celebrates after scoring their first goal during the Danish Alka Superliga match between Viborg FF and FC Nordsjalland at Energi Viborg Arena on February 28, 2016 in Viborg, Denmark. (Photo by Allan Hogholm / FrontZoneSport via Getty Images)

Det lignede længe en sejr til FCN på mål af Emre Mor, men et hårdt dømt straffespark langt inde i tillægstiden gav Viborg udligningen til 1-1

Ramón Rodrígues har efterhånden et meget anstrengt forhold til dommer Michael Tykgaard, der igen i Viborg dømte et straffespark mod brasilianeren for hånd på bolden i en situation, hvor han med et klart skub i ryggen blev bragt helt ud af balance. Og så i 94. minut minut, så Viborg i de allersidste sekunder fik foræret en udligning til 1-1.

Det var også Michael Tykgaard, der i efteråret satte Brøndby i gang i Farum Park kort før tid, da han fejlagtigt dømte straffe mod Ramón Rodrígues for en forseelse begået langt udenfor feltet. Ramón og hele FC Nordsjællands hold følte sig igen hårdt ramt af en afgørende kendelse.

Indtil kampens døende sekunder lignede det ellers, at FCN ville komme hjem fra Viborg med en 1-0 sejr akkurat som sidst, de gæstede byen i efteråret. Emre Mor lynede allerede i det 10. minut med en solotur, som den lille lynhurtige dribler afsluttede med et godt skud til 1-0.

Emre Mor leverede i hele 1. halvleg mange prøver på sit talent og var en evig kilde til uro i Viborg-forsvaret, og selv om Viborg havde bolden mest, var det FCN, der skabte de største målchancer. Mads “Mini” Pedersen lavede et godt gennembrud på venstrekanten og spillede Emre Mor fri, men hans skud gik forbi mål, og lidt senere skabte Emre Mor en giga chance for Tobias Mikkelsen, men målmanden fik blokeret for afslutningen.

Viborg havde kun en enkelt mulighed før pausen efter lidt klumpspil, hvor Pascal Gregor fik reddet på stregen. Efter pausen fik hjemmeholdet dog sat mere tryk på, og tigrene havde svært ved at fastholde bolden. Men FC Nordsjællands defensiv gav ikke mange chancer væk. Viborg var dog tæt på med et frispark på stolpen, og ti minutter før tid måtte David Jensen præstere en pragtredning for at hindre Mikkel Vestergaard i at udligne.

Kort forinden var Viborg ellers blevet reduceret til 10 mand, da Lucas Lerager fik sit andet gule kort for at holde Stanislav Lobotka. FCN formåede dog ikke at udnytte det til at fastholde bolden i længere perioder, og derfor lykkedes det alligevel Viborg at snyde FCN for sejren på det hårdt dømte straffespark i de sidste sekunder.

Surt for FCN at miste sejren på den måde, men nu gælder det om at rette blikket fremad. Næste opgave er på hjemmebane mod de danske mestre fra FC Midtjylland mandag 7. marts kl. 19.00.

Du kan købe billet online HER

Lagde du mærke til…

…at der var debut til U/19 spiller Andreas Skovgaard, da han blev sendt på banen i det 85. minut.

…at der nu er dømt fem straffespark mod FCN i denne sæson og ikke et eneste til FCN.

Hørt på spillergangen:

Målmand David Jensen:

– Det er aldrig sjovt at tabe på den her måde. Jeg synes ikke, der er straffe i situationen. Det ligner en dommerfejl som ved flere af de andre straffespark, der er dømt mod os i denne sæson. Det er drønærgerligt.

– Jeg synes, vi spiller en rigtig god 1. halvleg, hvor vi var sprudlende i front og Emre lavede et kanonmål. De havde en del standardsituationer, men dem afviste vi flot. Vi var godt forberedt til kampen, men desværre holdt vi ikke helt så godt fast efter pausen. Til sidst lod vi at stresse for meget. De skal vi blive bedre til at undgå, og så må vi bare se fremad mod næste kamp, siger David Jensen.

Anfører Tobias Mikkelsen:

– Vi er selvfølgelig utroligt skuffede lige nu, men det skal vi have lagt bag os til i morgen, så vi kan bruge den kommende uge til at få humøret tilbage med god træning.

– Vi kan være tilfredse med vores 1. halvleg, hvor vi flere gange viste, at vi kan blive farlige, når vi sætter tre fire pasninger hurtigt sammen. Jeg havde også selv en målchance, men desværre blev min første berøring lidt skidt, og så kunne jeg ikke komme til at afslutte ordentligt. I 2. halvleg kneb det mere for os at skabe chancer, for vi smed bolden for let væk, siger Tobias Mikkelsen.

Superligaen, 19. runde, 28. feb. 2016

Viborg-FCN 1-1 (0-1)
MÅL:
10. minut: 0-1 Emre Mor
94. minut: 1-1 Sebastian Andersen
Tilskuere: 3.162
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Jonas Thorsen og Lucas Lerager, Viborg, samt Emre Mor og Pascal Gregor, FCN.
Rødt kort: Lucas Lerager, Viborg (81. minut)
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
5 Ramón Rodrígues
7 Stanislav Lobotka
9 Tobias Mikkelsen (ind i 85. minut 17 Andreas Skovgaard)
14 Gudi Thórarinsson
15 David Moberg Karlsson (ind i 58. minut 12 Joshua John)
18 Emiliano Marcondes
22 Mads ”Mini” Pedersen
29 Emre Mor (ind i 72. minut 23 Mathias Jensen)
På bænken uden at komme ind:
16 ”Alex” Runarsson
20 Nicklas Mouritsen
27 Souheib Dhaflaoui
32 Viktor Tranberg

Se statistik fra kampen HER