Karlsen: Prøver at gentage det flotte efterår

Kategorier

Morten Karlsen - Cheftræner for U/19

FC Nordsjælland fører U/19 Ligaen og er fortsat ubesejret, inden det går løs med forårspremieren på hjemmebane mod AGF lørdag kl. 14.00

– Vores mindset er, at vi skal ud og angribe foråret og vokse os ind i turneringen, sådan som vi gjorde det fra sæsonstart. Det bliver en stor opgave, men vi vil prøve at gentage det flotte efterår. Der er rigtig mange gode hold i Ligaen, så der venter os nogle svære kampe.

Sådan lyder det fra U/19 cheftræner Morten Karlsen før lørdagens forårspremiere, hvor AGF kommer på besøg. FCN U/19 vandt ni kampe og spillede to uafgjort i første sæsonhalvdel og høstede altså imponerende 29 point for de 11 kampe.

Hårdeste konkurrent i toppen er de forsvarende mestre fra FC Midtjylland, der kun har tabt til FCN og spillet en enkelt kamp uafgjort. FCM har 25 point for 10 kampe, med Esbjerg AaB og Silkeborg lige i hælene.

– Det er vigtigt at komme godt fra land mod AGF, og vi skal fortsætte de gode takter fra vores sidste træningskamp mod Malmø. Alle vores modstandere vil gå efter at være først til at besejre os, og vi har stor respekt for opgaven.

– Det bliver er spændende forår, hvor vi stort set arbejder videre med samme trup som i efteråret. men vi vil også komme til at bruge nogle af de bedste U/17 spillere i kampene. Hvis de er gode nok, skal de også udfordres på U/19 plan, for det hele handler om udvikling, siger Morten Karlsen.

I sidste sæson afleverede U/19 hele fem spillere årgang 96 til Superligatruppen, og fra denne sæsons trup er to årgang 97 spillere allerede tilknyttet FC Nordsjællands førsteholdstrup, nemlig Emre Mor og målmand Peter Vindahl Jensen.

Både udvikling af spillere og resultater vægtes højt på U/19 plan:

– Selvfølgelig vil vi også gerne vinde DM-guld, og vi har chancen, men det bliver afgjort i mange tætte og svære kampe, hvor vi har udebane mod de nærmeste konkurrenter, siger Morten Karlsen.