FCN krydsede med Bosniens nummer 1

Kategorier

Tobias Mikkelsen og David Moberg Karlsson scorede målene for FCN - foto: fcn.dk

FC Nordsjælland spillede lørdag sin første træningskamp i Tyrkiet, hvor modstanderen var Bosniens nummer 1, FK Sloboda Tuzla. Kampen sluttede 2-2, efter at tigerne havde ført med 2-0 ved pausen.

Det bosniske mandskab startede kampen aggressivt, og indledningen var i højt tempo. Men hurtigt var det FCN-spillerne der satte sig på 1.halvleg, og allerede efter 9 minutter blev David Moberg Karlsson sendt af sted med et flot aflevering fra yngste mand Andreas Skovgaard. Svenskeren fandt med et præcis indlæg Tobias Mikkelsen, som kunne sætte foden sikkert på indlægget og score til 1-0.

Kort efter var Karlsson tæt på at udbygge føringen, da han blev sendt af sted i dybden og fuldstændig løb fra det bosniske forsvar. Karlssons afslutningen prellede dog af på træværket, og det forblev 1-0. I det meste af 1.halvleg var det FCN-spillerne som styrede kampen, og var flere gange tæt på at score til 2-0.

2-0 målet kom efter 39 minutter, da Stanislav Lobotka flot satte spillet op, slovakken fandt Marcondes i mellemrummet og her fik han spillet Karlsson fri i dybden og alene med keeperen driblede han udenom og lagde bolden i det frie mål.

2.halvleg blev en lidt mere rodet affære, hvor FCN dog havde 3-4 store chancer og burde have lukket kampen til 3-0. I stedet fik Tuzla kæmpede sig tilbage i kampen, og i 75 minut blev der dømt et straffespark mod Mads ‘Mini’ Pedersen, som havde haft hånd på bolden. Tuzla’s nummer 10, Zajko Zeba eksekverede sikkert til 2-1.

Reducering fik Tuzla til at lugte blod, og de skubbede endnu længere frem på banen. I slutminutterne blev det også til en udligning. Mathias Jensen modtog en tackling midt på banen, som ikke gav et frispark og kort efter spillede bosnierne sig igennem det danske forsvar og scorede til 2-2.

Det blev også slut resultatet på kampen. Næste kamp for FCN bliver mod Karpaty Lviv fra Ukraine FC Dnipro fra Ukraine.

Matchfacts:
9 minut: Tobias Mikkelsen
39 minut: David Moberg Karlsson
75 minut: Zajko Zeba
88 minut: Sulejman Krpic

Startopstilling:
David Jensen
Rámon Rodrígues (60′ Johannes Ritter)
Pascal Gregor
Andreas Skovgaard
Nicklas Mouritsen (60′ Mads ‘Mini’ Pedersen)
Stanislav Lobotka (80′ Collins Tanor)
Martin Vingaard (75′ Godsway Donyoh)
Gudmundur Thórarinsson
David Moberg Karlsson (65′ Souheib Dhaflaoui)
Tobias Mikkelsen
Emiliano Marcondes (46′ Mathias Jensen)