Set og hørt på første træningsdag

Kategorier

Fire glade vindere af førstedagens miniturnering på små mål.

BIP-test, miniturnering, mange nye og “gamle” ansigter samt stor fokus fra medierne. Sådan var første træningsdag for FC Nordsjælland, og her er lidt glimt fra dagens træning i Farum Park.

Traditionen tro havde FC Nordsjællands fysiske træner, Mathias Zangenberg, taktstokken på første træningsdag med den obligatoriske BIP-test, hvor testen af spillernes løbepensum er hård kost for de fleste. Men også en sikker triumf for andre, især Mathias Hebo, der vandt for tredje gang i træk.

Mathias Hebo er tilbage i truppen efter sin udlejning til FC Vestsjælland i efteråret, og på spillerfronten er der også gensyn med hjemvendte Tobias Mikkelsen fra de norske mestre Rosenborg. De kommende dage har truppen desuden glæde af Godsway Donyoh og Collins Tanor, der begge tidligere har været en del af Right to Dream akademiet i Ghana.

Kasper Hjulmand er tilbage som cheftræner, og for den nye assistenttræner Otto Addo var det første arbejdsdag på banen i Farum Park.

Der var dog den anden assistenttræner, Søren Krogh, der stod for den mere fornøjelige del, hvor spillerne opdelt i hold af fire spillede en miniturnering. Og også her kunne Mathias Hebo juble som en del af vinderholdet sammen med Lasse Petry, Emre Mor og Ramón Rodrígues.

Pressen var mødt talstærkt op til første træningsdag, og der var god tid til masser af interviews til både TV og den skrivende presse. Herunder er billeder fra dagen og lidt af de ord, der blev hørt efter træningen:

Hjemvendte Tobias Mikkelsen om gensynet med den klub, han havde tre succesrige sæsoner i fra 2009 til 2012:

– Jeg må vel bare konstatere, at der er meget nyt på et gammelt sted. I forhold til sidst, jeg spillede for FCN, er der vist kun Palle, Petry, E og David (Patrick Mtiliga, Lasse Petry, Emiliano Marcondes og David Jensen, red.), som også var her, da jeg rejste.

– Så der er meget nyt trods velkendte forhold. Ny bane, ny trup og mange nye mennesker omkring holdet, og jeg glæder mig til at komme i gang igen her i FC Nordsjælland.

Mathias Hebo, suveræn vinder af BIP-testen, og retur efter udlejning:

– Dejligt at være tilbage og tredje sejr ud af tre mulige i BIP-test. Det kan ikke være bedre. Der er kommet nye øjne på klubben, og det handler om at holde skruen i vandet og være klar fra start.

– Det bliver så spændende med alt det nye, der sker i FC Nordsjælland. Både for os spillere og for hele klubben.

Emiliano Marcondes viste også god form og pressede Hebo til det sidste:

– Jeg prøvede, men han var kæmpe favorit og altså også uovervindelig. Men jeg vidste godt, at jeg næsten kunne følge med, for vi har trænet en del sammen under vores ferie i Thailand. Jeg havde håbet at kunne presse ham lidt mere, men han levede op til forventningerne.

Lasse Petry nød at sætte en sejr ind på kontoen som en del af vinderholdet i fire mod fire på små mål:

– Det er altid dejligt at vinde og at starte årets træning med en vigtig sejr er ekstra godt. Det kunne du vist også godt se, da Emre, Hebo, Ramón og jeg fejrede sejren. Jeg synes også, det var ekstra flot, at vi klarede det med en spiller, der forinden havde løbet længst i BIP-testen.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen måtte naturligvis svare pressen på flere spørgsmål om det mulige salg af Bruniho, og til TV2 Lorry svarede han:

– Ingen tvivl om, at vi med et eventuelt salg vil miste en rigtig god spiller, men vi får også en rigtig god start på det her nye projekt. Vi er meget ambitiøse på alle måder og skal stadig finansiere vores vækst gennem hverdagens arbejde. Vi får mulighed for at tage de skridt, der skal tages, for at nå vores mål.