Livlig kamp med løfterigt spil og sejr

Kategorier

Tobias Mikkelsen kan få comeback for FCN mod Viborg.

Foto: Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland var klar fra første fløjt i dagens træningskamp mod Elfsborg IF og vandt fortjent 4-2 i en kamp med hurtigt spil og mange målchancer.

Hjemkøbte Tobias Mikkelsen stemplede hurtigt ind i Farum Park i sin første kamp for FCN. Der var kun spillet ti minutter af dagens træningskamp mod Elfsborg IF, da der stod 2-0 til tigrene på måltavlen. Først scorede Martin Vingaard på fornemt oplæg fra Tobias Mikkelsen og lidt efter byttede de roller ved 2-0 målet.

Dermed var linjen lagt fra FC Nordsjællands side til en meget livlig kamp med hurtigt og målsøgende spil. FCN sad sikkert på kampen men lukkede dog Elfsborg lidt gratis ind igen, da svenskerne i det 13. minut fik lov at reducere til 1-2 på deres første afslutning på mål.

Alligevel sad man med fornemmelsen af, at FCN snart ville slå til igen, for der var masser af kreativitet i spillet. Tobias Mikkelsen blev spillet fri på en perlefremlægning fra Lasse Petry, men desværre forsøgte Tobias uselvisk at spille videre med hælen i stedet for at afslutte, og så kom der en svensk tå i vejen.

Og efter knap en halv time fik gæsterne udligningen til 2-2 foræret, da målmand David Jensen lavede en fejlpasning lige ud i fødderne på Elfsborgs Viktor Prodell, der bare skulle skyde bolden ind i det tomme mål. Den medgang gav svenskerne lidt tro på tingene, og de var bedst i 1. halvlegs sidste kvarter.

Efter pausen sendte cheftræner Kasper Hjulmand et helt nyt hold på banen, og det var en meget ung udgave af FCN, hvor de tre ældste spillere var årgang 95, men resten var 96, 97 og 98. Og de kom med en fantastisk spirit, der helt fejede benene væk under de meget tungere svenskere.

Kort inde i 2. halvleg slap Marcus Ingvartsen fri efter fint bandespil med Emre Mor, men afslutningen røg lige over mål. I det 51. minut var Marcus Ingvartsen dog nådesløs og scorede til 3-2 med et hårdt fladt skud, da han fik serveret en præcis tværpasning fra Nicklas Mouritsen.

Midt i 2. halvleg gjorde Souheib Dhaflaoui det til 4-2 på hovedstød efter et smukt forarbejde og indlæg af Emre Mor. De unge tigre sad helt på kampen og pressede konstant de svenske gæster tilbage på banen. Bagfra blev spillet også styret fint af det vante makkerpar i U/19 centerforsvaret, Viktor Tranberg og Andreas Skovgaard, der ikke gav chancer væk overhovedet.

I det hele taget en underholdende og løfterig træningskamp med rigtig mange gode præstationer og et velfungerende presspil i det meste af kampen.

Hørt på spillergangen:

Martin Vingaard kunne glæde sig over sin flotte træffer efter kun fem minutter:

– Ja, det var dejligt. Så er vi i gang, og det er da vigtigt at komme på tavlen fra start. Tobias og jeg fandt hinanden fint med et mål og en assist hver i de første ti minutter. Jeg synes, vi får sat spillet fint op, især i de første tyve minutter.

– Det gav mig mange muligheder for at søge ind i feltet fra anden bølge, og det passer mig fint. Og så var det dejligt at prøve at spille kamp igen. Det er den gulerod, man længes efter under vintertræningen, lyder det fra Martin Vingaard.

Marcus Ingvartsen var egentlig udtaget til U/21 landsholdets tur til Tyrkiet, men på grund af en overbelastning er han blevet hjemme og har trænet på skånekost i en periode. Han kom dog ind i 2. halvleg mod Elfsborg og scorede et godt mål:

– Mit knæ har drillet lidt, men nu er jeg i gang med stille og roligt at bygge op igen, og det var dejligt, at jeg blev klar til en halvleg i dag. Vi var rigtig mange unge på holdet i 2. halvleg, og man kunne godt mærke, at vi kender hinanden godt fra ungdomsholdene.

– Der blev spillet hurtigt, og vi holdt det høje tempo. Også når vi tabte bolden, så vi hurtigt fik erobret den tilbage, og Elfsborg fik jo stort set ikke tid til at etablere et eneste angreb.

– Det var også rart at få scoret, men det kunne jeg næsten ikke undgå på den bold fra Mouritsen, siger Marcus Ingvartsen.

Matchfacts fra træningskamp i Farum Park 22. jan. kl. 14.00:

FC Nordsjælland-Elfsborg 4-2 (2-2)
Mål:
5. minut: 1-0 Martin Vingaard, assist Tobias Mikkelsen
9. minut: 2-0 Tobias Mikkelsen, assist Martin Vingaard
13. minut: 2-1 Viktor Prodell
22. minut: 2-2 Viktor Prodell
51. minut: 3-2 Marcus Ingvartsen, assist Nicklas Mouritsen
67. minut: 4-2 Souheib Dhaflaoui, assist Emre Mor

FC Nordsjællands hold i 1. halvleg:

David Jensen
Dominic Oduro, Jonathan Vervoort, Ramón Rodrígues, Patrick Mtiliga
Lasse Petry, Martin Vingaard, Mathias Jensen
Oliver Thychosen, Godsway Donyoh, Tobias Mikkelsen

FC Nordsjællands hold i 2. halvleg:

Peter Jensen
Johannes Ritter, Viktor Tranberg, Andreas Skovgaard, Nicklas Mouritsen
Mathias Hebo, Souheib Dhaflaoui, Christian “TK” Køhler
Emre Mor, Marcus Ingvartsen, Adnan Mohammad