Mtiliga tager til Ghana

Kategorier

Mandag den 25.januar sætter anfører Patrick Mtiliga sig i flyet og sætter kursen mod Ghana hvor han skal ned og besøge FC Nordsjællands nye venner på Right to Dream akademiet. Med sig i flyet har anføreren adm. direktør Ole Palmå og sports- og akademichef Jan Laursen.

– Jeg har jo hørt så mange gode ting om Right to Dream akademiet, og jeg glæder mig til selv at komme til Ghana og se det. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente, men filosofien og hele det setup, der ligger bag akademiet tiltaler mig virkelig meget.

Mtiliga, Laursen og Palmå skal ned og blive klogere på hvordan akademiet er bygget op, og hvordan FCN kan få gavn af at det nye samarbejde. Derudover vil spillere, ledere og andre nøglepersoner hos Right to Dream blive introduceret for FC Nordsjælland, og hvordan de kan gøre brug af det nye samarbejde. Besøget vil vare indtil den 31. januar.

Anfører Mtiliga glæder sig til at forstå arbejdet med akademi-spillerne på tætteste hold.

– Det er så fedt, at der også er andre ting end fodbold, der spiller en hovedrolle. Der er et netværk til at hjælpe dem mod andre mål, hvis det ikke lykkes at slå igennem som professionel fodboldspiller.

– Jeg glæder mig til at se, hvordan de udfører det i praksis. Og resultaterne for Right to Dream akademiet viser jo, at de har gjort mange ting rigtigt, så det bliver spændende at opleve.

For Patrick Mtiliga bliver det et atypisk afbræk i den ellers hårde opstart, hvor resten af truppen knokler på for at blive helt klar til sæsonstarten. Men for Mtiliga handler det om at skabe relationer til de unge spillere på akademiet, således at de kender ham så godt som muligt når de kommer på besøg i Farum i fremtiden.

– Jeg skal selvfølgelig holde min form ved lige, og jeg skal træne med og vise ansigtet som anfører for FCN, så de også kender lidt til mig, når de kommer på udveksling hos os. Så må jeg bare håbe, de ikke kører helt rundt med mig ved træningen. Besøget giver mig også mulighed for bedre at kende deres baggrund, så jeg også bedre kan svare, når folk her spørger om noget vedrørende samarbejdet mellem FCN og Right to Dream, fortæller Mtiliga.

Hos FC Nordsjælland har arbejdet med akademiet “Bogen & Bolden” stået på siden 2011, og arbejdet omkring skolen og uddannelsen er noget som Patrick Mtiliga mener giver en god synergi mellem de to akademier.

– Her i klubben har vi også en god historik omkring vort akademi med “Bogen og Bolden”, så det er to historier, der i hvert fald i filosofi minder om hinanden, og det er vel også derfor, de nye ejere var så interesseret i klubben.

– Men der er selvfølgelig også en forskel. Det handler om at skabe rammer mellem fodbold og studier, men herhjemme har de unge så mange andre muligheder. I Ghana er det et privilegium at få undervisning, og dernede er akademiet for mange af dem den eneste chance for det, vi kalder et privilegeret liv, slutter Mtiliga.

FC Nordsjælland vil løbende fortælle om turen her på fcn.dk og klubbens sociale platforme.