FCN køber Tobias Mikkelsen ”hjem”

Kategorier

Tobias Mikkkelsen har skrevet en to et halvt årig kontrakt med FCN og får trøje nr. 9.

Det er en rigtig pokaljæger, der vender retur til FC Nordsjælland. Tobias Mikkelsen har sin store andel i både pokaltitlerne i 2010 og 2011 samt mesterskabet i 2012.

Tobias Mikkelsen blev hentet til Farum Park første gang fra Brøndby den 18. august 2009 og debuterede kort efter i en pokalkamp mod Ringsted, hvor han scorede. Det blev til 96 kampe og 15 mål med tigeren på brystet, inden han efter at have været én af nøglespillerne i tre sæsoner med store triumfer for FCN blev solgt til Greuther Fürth i den tyske Bundesliga.

Sportschef Carsten V. Jensen udtaler:

– Indkøbet af Tobias Mikkelsen betyder at vi får en spiller hjem, som kender klubben, spillestilen og som har samlet værdifuld erfaring fra sin tid i udlandet. Tobias er en dygtig spiller, og hans spillemæssige kvaliteter vil være med til at løfte holdet.

I 2013 skiftede Tobias Mikkelsen til norske Rosenborg, som netop er blevet norsk mester. Han spillede 79 kampe og scorede 14 mål i tre år for Rosenborg, inden han nu vender tilbage til Farum Park og FC Nordsjælland.

Tobias Mikkelsen var altid en meget populær spiller hos FC Nordsjællands fans med sit kreative angrebsspil og fikse driblinger. Udover sine egne scoringer har han også været oplægger til stribevis af vigtige FCN-mål. Cheftræner Kasper Hjulmand ser frem til at bringe Tobias Mikkelsens evner ind i FCN-truppen.

– Med Tobias tilbage får vi en spiller som er meget direkte i sin stil, og kan true i bagrummet med sine konstante dybdeløb. Han kan skabe rum til sine medspillere, eller selv afgøre tingene på den sidste tredjedel af banen. Vi tror på, at Tobias har de bedste år foran sig, da han i en relativ sen alder startede med professionel fodbold. siger Kasper Hjulmand.

I sine tre succesrige år i FC Nordsjælland fik Tobias Mikkelsen også sin debut på Danmarks A-landshold i 2011, og det er blevet til otte kampe på Danmarks bedste nationalmandskab. Den sidste kort efter afskeden med FCN i sommeren 2012.

Tobias Mikkelsen selv glæder sig til at stifte kendskab med sine nye holdkammerater:

– Jeg er glad for at være tilbage i dette nye projekt, som ser virkelig spændende ud. Det er et ønske jeg har haft i et stykke tid, og jeg sætter pris på at det har kunnet lade sig gøre. Jeg tror stadig på at jeg kan udvikle mig som spiller og menneske. Jeg skal dele ud af min erfaring til de unge spillere, og på den måde udvikle mig på den front, siger Tobias Mikkelsen.

Det bliver et meget glædeligt gensyn for alle i Farum Park, hvor Tobias Mikkelsen også bliver genforenet med Kasper Hjulmand, der var 1. Team Coach i angriberens første to sæsoner hos FCN og cheftræner i den sidste, hvor DM-guldet blev sikret.

Facts:

Navn: Tobias Mikkelsen
Født: 18.08.1986
A-landskampe: 8
Klubber: Helsingør IF, Humlebæk BK, Lyngby BK, Brøndby IF, FC Nordsjælland, Greuther Fürth og Rosenborg.
Trøje nr. 9