Bruninho topscorer og Vingaard assistkonge

Kategorier

Foto: Getty Images

Med 9 scoringer står brasilianske Bruninho for halvdelen af FC Nordsjællands mål i efteråret. De øvrige 9 mål fordeler sig på seks spillere.

FC Nordsjælland fik slet ikke scoret i sæsonens to første kampe, men så gik det pludselig stærkt. Kort inde i sæsonen blev den 26-årige brasilianske angriber Bruninho hentet til fra HB Køge, og Bruninho fik sin debut i de sidste 25 minutter af 2. rundekampen i Randers.

Her gav han prøver på sit angrebsinstinkt uden at få scoret, men så tog Bruninho fat i næste kamp hjemme mod AaB, og Bruninho scorede 7 mål i 7 kampe fra runde 3 til runde 9, og han blev af TV-selskaberne fortjent kåret som månedens spiller i september.

Unge Marcus Ingvartsen var FC Nordsjællands næstfarligste målskytte med 3 træffere, og den kun 19-årige angriber af egen avl markerede sig også markant som måloplægger, idet Ingvartsen var assist ved 3 af FC Nordsjællands scoringer. Her blev han dog overgået af Martin Vingaard, der med 4 afleveringer til mål fremstår som efterårets assistkonge.

FC Nordsjælland scorede 18 mål i efteråret, og fordelte sig således:

9 Bruninho
3 Marcus Ingvartsen
2 Joshua John
1 Patrick Mtiliga
1 Martin Vingaard
1 Oliver Thychosen
1 Gudi Thórarinsson

FC Nordsjællands assistliste ser således ud:

4 Martin Vingaard
3 Marcus Ingvartsen
2 Bruninho
2 Joshua John
1 Gudi Thórarinsson
1 Emiliano Marcondes
1 Adam Örn Arnarson
1 Nicklas Mouritsen

3 af de 18 mål har været uassisteret.

Lille tilskuerfremgang:

9 af FC Nordsjællands 18 kampe er spillet i Farum Park, og på hjemmebane har FCN haft et tilskuergennemsnit på 4.139. Det er en lille stigning på 1,4% i forhold til sidste sæsons tilskuergennemsnit.

10 af de 18 FCN-mål i efteråret er scoret i Farum Park, hvor FCN bl. a. har slået AaB to gange.