Karlsen: Vi skal producere Superligaspillere igen

Kategorier

Morten Karlsen - Cheftræner for U/19

For U/19 gælder det i foråret både om at holde sig i toppen af Ligaen og at modne spillerne til fremtiden

U/19 er sidste step fra FCN Akademi til seniorfodbold på topplan, og FC Nordsjællands U/19 Ligahold har nu flere år i træk udklækket mange spillere til klubbens nuværende Superligatrup.

– For os handler foråret om igen at producere spillere til Superligaen, men også at holde os i toppen af Ligaen. I U/19 drejer det sig både om resultater og udvikling, så spillerne er klar over, hvad der venter dem, siger Morten Karlsen, cheftræner for FCN U/19.

Holdet har målt på resultater haft et rigtig godt efterår som ubesejret og er på en øjeblikkelig førsteplads foran FC Midtjylland og Esbjerg. Det er også de tre klubber, der har præget toppen af U/19 Ligaen i de foregående år.

FC Nordsjælland blev dansk mester i 2013 og har vundet sølv i både 2014 og 2015, hvor mesterskabet gik til henholdsvis Esbjerg og FC Midtjylland. Der tegner sig altså et billede af tre dominerende klubber i U/19 regi, og det kan også blive en meget tæt kamp om DM-guldet i år.

– Kvaliteten af den daglige træning er vigtig, men det betyder også meget, at give spillerne nogle internationale udfordringer, der kan være med til at modne dem. Med al respekt for Ligaen, så er det også nødvendigt med international matchning, så de også oplever udfordringen fra andre kulturer.

– De modnes af at komme ud for noget, de ikke er vant til, så jeg regner med, at vi også i år skal afsted til en udenlandsk turnering. Vi har tidligere haft gode erfaringer med deltagelse i Viareggio Cup.

– Vi indledte efteråret med deltagelse i Brøndby Cup, som vi vandt, og det var et godt afsæt til sæsonen. Som hold har vi været gode. Det er en spændende trup, og mange spillere står stærkere nu.

– Der er en god dynamik, og vi arbejder med klubbens mission om at få nogle spillere igennem til Superligaen. Og vi har jo allerede fået Emre Mor igennem, så han er der til nytår, siger Morten Karlsen.

Også U/19 keeper Peter Vindahl Jensen har i sidste halvdel af efteråret været tilknyttet Superligaen som reservekeeper, mens Alex Runarsson har været skadet, og som årgang 98’er kommer Peter Jensen jo nærmest direkte fra U/17 mandskabet.

– Det bliver et spændende forår, og jeg tror, det bliver tæt i toppen af Ligaen mellem FCM, Esbjerg og os. Vi har nogle svære udekampe, men vil selvfølgelig gøre alt for at fastholde positionen i toppen af U/19 Ligaen, siger Morten Karlsen.

FCN U/19 har hentet 29 point i efterårets 11 kampe for 9 sejre og to uafgjorte kampe på hjemmebane mod henholdsvis Esbjerg og Silkeborg. Første kamp efter julepausen er på udebane mod AaB lørdag 5. marts.