God udvikling på U/17 i efteråret

Kategorier

U/17 træner Kasper Kurland: Herlig sejr og flotte mål.

U/17 cheftræner Kasper Kurland vurderer efterårssæsonen og kan sammen med resten af trænerteamet og klubben glæde sig over udviklingen

– Efteråret har været godt for U/17, som jo primært handler om udviklingen af spillernes færdigheder og forståelse, så de bliver klar til U/19 og senere Superligaen. Vi har fået samlet truppen rigtig godt gennem træningerne og kampene i U17 Ligaen og ikke mindst i U16 kampene.

– Og inden sæsonen startede havde vi truppen samlet til en god og intens træningslejr, hvor vi var indkvarteret her på Hotel FCN, mens vi deltog i Brøndby Cup. Mellem kampene havde vi på den måde optimale forhold og tid til at gå i dybden med drengene omkring spillestil og de krav, vi stiller i dagligdagen. Det var super brugbart for os alle sammen.

– Vi har set 15 ud 17 årgang 2000 spillere i kamp i U/17 Ligaen, og det er vi meget tilfredse med. De har alle arbejdet dedikeret og hårdt, så overgangen fra U15 har været rigtig fin indtil nu.

Sådan lyder det fra U/17 cheftræner Kasper Kurland i en status over efterårssæson.

– Det daglige arbejde med spillerne er primært målrettet den enkelte spillers udvikling og sekundært med holdet. Og rigtig mange spillere har udviklet sig markant hen over efteråret. Det er den udvikling, vi skal have fokus på at forsætte i foråret.

– Vi arbejder hver dag på at opretholde det gode træningsmiljø her i FC Nordsjælland og hele tiden skubbe spillerne i den rigtige retning, så de kan fortsætte det gode udtryk, de har vist i mange af vores kampe.

– Og der er Daniel (assistenttræner, red.) og det øvrige team omkring holdet over dem hver dag. Det gælder alle fra fysserne over holdlederne til målmandstræneren og den fysiske træner. Vores værdier er vigtige i uddannelsen af vores kommende superligaspillere, og de her drenge har en kæmpe mulighed for at opfylde drømmen her i FC Nordsjælland, siger Kasper Kurland.

– Selv om resultaterne ikke er det primære, så skal vi arbejde videre i foråret med at udnytte vores målchancer, for vi skaber mange, og det er jo positivt i sig selv. Vi skal også øge tempoet i spillet, og arbejde målrettet med at gøre årgang 99 klar til at rykke op på U/19 til sommer.

– Vi benytter os meget af eye4talents platform til udvikling af spillerne, og det er et super værktøj, som spillerne og jeg selv bruger efter hver kamp til at analysere præstationen.

– Nu får drengene en velfortjent vedligeholdelsesperiode, og så kører vi på igen efter nytår, siger Kasper Kurland.

Her præcis halvvejs i sæsonen ligger FCN på andenpladsen i U/17 Ligaen med 28 point for 13 kampe. 2. halvdel starter lørdag 5. marts med en udekamp mod AaB, og hele trænerteamet glæder sig til at arbejde videre med truppen efter den korte julepause.