FC Nordsjælland får nye ejere og skifter cheftræner

Kategorier

Kasper Hjulmand er tilbage i FC Nordsjælland som ny cheftræner.

1. januar 2016 vil FC Nordsjælland være på nye hænder, da Allan K. Pedersen sælger FC Nordsjælland til investeringsgruppen Pathway Group, hvor Tom Vernon er direktør.

Tom Vernon indtræder som ny bestyrelsesformand i FC Nordsjælland, mens Allan K. Pedersen vil forsætte som sparingspartner i bestyrelsen, når Tom og FCN får brug for det.  Allan K. Pedersen vil forsætte sit virke, som næstformand i Divisionsforeningen og øvrige repræsentationer i den danske fodboldverden.

Allan K. Pedersen udtaler:

– Jeg tror på, at tiden er kommet til at tage det næste skridt i FC Nordsjællands historie nemlig næste skridt op af stigen, og derfor vil dette være det rigtige for klubben med det nye ejerskab med Tom Vernon i spidsen. FCN har altid været mit hjertebarn, og jeg ønsker det bedste for FCN og vores fantastiske engagerede medarbejdere. Netop derfor tror jeg også, at Tom kan føre klubben videre i samarbejde med den dygtige organisation, som FCN besidder, siger Allan K. Pedersen.

Tom Vernon er grundlæggeren af ’Right to Dream’ akademiet i Ghana, som han har brugt 16 år på at bygge op, og som er grundlagt på mange af de samme værdier, der afspejler sig i FC Nordsjælland, nemlig muligheden for at give talenter chancen.

Tom Vernon udtaler:

– FC Nordsjælland er en klub med en stærk kultur, som er forankret i et ønske om at udvikle unge talenter. Det har klubben og Fodbold Samarbejde Nordsjælland (FSN) gjort ved at opbygge et af de bedste talent-akademier i Skandinavien. Vi ser købet af FCN som en unik mulighed for at skabe et samarbejde mellem akademierne ud fra en langsigtet strategi, hvor målet er at udvikle nogle af de dygtigste spillere og på den måde styrke FC Nordsjælland.

Ny cheftræner

FC Nordsjælland vil i fremtiden have et nyt, men genkendeligt ansigt på trænerposten, da Kasper Hjulmand bliver ny cheftræner pr. 1.januar 2016. FC Nordsjælland siger samtidig farvel til Ólafur Kristjánsson og Peter Feher.

Tom Vernon udtaler:

– Kasper er én af de dygtigste trænere, jeg har mødt, og han er en dygtig talentudvikler. Hans resultater taler for sig selv, og Kasper vil være en vigtig person i at skabe resultaterne både på den korte bane, men også på den lange bane.

Kasper Hjulmand forlod i 2014 FC Nordsjælland efter 6 år i klubben, først som First Team Coach og siden cheftræner, og nu vil Hjulmand altså igen være manden på trænerbænken.

– Jeg er overbevist om, at dette er et unikt projekt, som vil betyde enormt meget for hele den nordsjællandske region. Vi skal give talentfulde unge mennesker chancen for at udleve deres drømme. Klubben har altid haft en klar filosofi og tro på talentet, og FCN har et af de bedste akademier i Skandinavien. Det er spændende for mig at kunne hjælpe mange af disse dygtige unge spillere videre ind på førsteholdet.

– Det er samtidig spændende at vende tilbage til den klub, som har betydet utrolig meget for mig, og jeg kan ikke vente med at skulle starte træningen igen med drengene i januar, fortæller Kasper Hjulmand.

FC Nordsjælland vil samtidig benytte muligheden for at takke Ólafur Kristjánsson og Peter Feher for det store arbejde de har leveret, og begge to vil altid være venner af huset.

Hvad er ’Right to Dream’:

Right to Dreams akademi ligger i Ghana og er startet op i 1999 af Tom Vernon. Ideen har været at give børn fra ekstrem fattigdom muligheden for at skabe et bedre liv for dem selv og deres familier. Det startede småt med kun ganske få knægte, som trænede på en mudderbane i Ghana, til i dag at kunne tilbyde en fuld skoleuddannelse til alle akademiets elever, som kommer fra hele Vestafrika. Akademiet er i dag rangeret, som et af de bedste i verden.

FCNs historie

Farum Boldklub A/S skiftede pr 1. juli 2003 navn til FC Nordsjælland A/S med Allan K. Pedersen som bestyrelsesformand. FCN havde året forinden spillet sig op i Superligaen og vundet bronzemedaljer i debutsæsonen.

Allan K. Pedersen satte gang i udviklingen af FC Nordsjælland som en fast del af Superligaen med klare mål om at spille offensivt orienteret, underholdende og boldbesiddende fodbold. Den målrettede strategi førte klubben på kurs mod den bedste halvdel af Superligaen, hvor FCN har hørt til i de seneste fem sæsoner.

Klubbens første store triumfer kom med Pokalmesterskabet i 2010 og igen i 2011, begge med finalesejre over FC Midtjylland og med Morten Wieghorst som cheftræner. Kasper Hjulmand overtog i 2012 det sportslige ror som cheftræner og sikrede FC Nordsjælland DM-guldet i 2012 og deltagelse i Champions League samt sølvmedaljer året efter.

I den lange proces mod toppen af dansk fodbold har talentudvikling haft stor fokus for FC Nordsjælland, der siden 2009 har været A-licens klub på ungdomsplan og dermed været repræsenteret i både U/19 og U/17 Ligaen. Begge steder med så stor succes i de seneste år, at FCN nu fremstår som en af Skandinaviens stærkeste på eliteungdomsplan. Sideløbende har FC Nordsjælland oprettet et særdeles velfungerende Akademi, der udklækker talenter og giver dem de bedst tænkelige udviklingsmuligheder både på det boglige plan og indenfor fodbolden.