Værd at vide før dagens kamp

Kategorier

Jonathan Vervoort

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland spiller i dag Superligakamp kl. 15.00 i Farum Park mod SønderjyskE. Her er lidt statistiske vinkler på kampen.

VIDSTE DU AT…

…FCN og SønderjyskE har mødt hinanden 25 gange i Superligaen, og samlet set er FCN bedst med 12 sejre, mens SønderjyskE har vundet 8 gange, og 5 kampe er endt uafgjort. 15 af kampene er spillet i Farum Park, og her har FCN vundet de 7, mens 4 er endt uafgjort og 4 med sejr til sønderjyderne.

…det er FCN, der har revanche til gode, idet SønderjyskE vandt 2-0 i Farum Park i sæsonpremieren på to mål af Thomas Dalgaard.

…dagens dommer, 31-årige Peter Kjærsgaard, er i gang med sin 3. sæson som Alka Superliga dommer. Det er første gang i denne sæson, at han dømmer en kamp med FCN.

…FC Nordsjællands spillertrup med en gennemsnitsalder på kun 22,8 år er den klart yngste i Superligaen men også den 6. yngste trup af samtlige europæiske klubber, der spiller i de 31 landes bedste række. SønderjyskE har Superligaens ældste trup med en gennemsnitsalder på 27,2 år.

…SønderjyskE, forkortelse for Sønderjysk Elite, er i gang med sin 8. sæson i træk i Superligaen, og at klubbens hidtil bedste slutplacering har været en 6. plads i sæsonen 2011/12.

…fire FCN-spillere, Andreas Maxsø, Pascal Gregor, Marcus Ingvartsen og Nicklas Mouritsen, var med i Danmarks U/21 trup ved landskampene mod Rumænien og Armenien, mens Stanislav Lobotba repræsenterede FCN på Slovakiets U/21 landshold.

…Marcus Ingvartsen scorede et pragtmål til 2-0 for Danmarks U/21 landshold mod Armenien.

…Joshua John spillede sin kamp nr. 100 for FCN sidst i udekampen mod Hobro og bliver hædret umiddelbart før kickoff mod SønderjyskE. Han har scoret 27 mål og lavet 20 assist til mål.

…FC Nordsjællands gode samarbejdsklub, Allerød FK, af DBU Sjælland har fået prisen som Årets Børneklub 2015 for et fremragende arbejde med de helt små fodboldspillere. FCN og publikum i Farum Park hylder i pausen Allerød FK for den flotte pris.