U/19 slog FCK og fører nu Ligaen

Kategorier

Emre Mor kan få sin første Superligakamp på hjemmebane.

FCN U/19 vandt hjemme med 3-2 over FCK, mens U/17 spillede uafgjort 1-1 på udebane mod Brøndby.

U/19 Liga: FCN-FCK 3-2 (2-2)
Mål: 2. minut 0-1. 28. minut 1-1 Adnan Mohammad. 34. minut 2-1 Benjamin Lund. 40. minut 2-2. 60. minut 3-2 Emre Mor.

FC Nordsjællands U/19 mandskab kan gå til landskamppause på en førsteplads i U/19 Ligaen efter sejren på 3-2 hjemme over FCK fredag aften. FCN er fortsat ubesejret og har nu vundet seks kampe og spillet to uafgjort, og det er tæt i toppen, hvor også Silkeborg. FCM og Esbjerg bejler til topplaceringen.

Efter en skidt sæsonstart kom FCK til Farum Park i en formstærk udgave med fire sejre i træk, og den psykologiske medvind udnyttede gæsterne da også til en hurtig 1-0 føring. Det tog lidt tid for tigrene at ryste den lussing af sig, men efterhånden fik FCN gang i det vante positionsspil og satte FCK under pres.

Det gav udbytte efter en lille halv time, da Adnan Mohammad fik udlignet, og kort efter bragte Benjamin Lund FCN foran på et godt langskud. Det lykkedes dog FCK at slå tilbage med en udligning til 2-2 kort før pausen.

2. halvleg blev en ret lige kamp uden de store højdepunkter, men et enkelt kom der, og det var vigtigt set med FCN-øjne. Efter en times spil slog Emre Mor nemlig til med sin 7. sæsonscoring, og det blev også sejrsmålet. Mod slutningen fik FCK en spiller udvist, og FCN sikrede sig de tre point.

– Vores kampstart blev lidt nervøs efter deres hurtige scoring, men vi kom fint igen, og jeg synes, 1. halvleg var rigtig god. Vi fik gang i kombinationsspillet. Det kneb lidt mere efter pausen, og 2. halvleg blev generelt noget rodet med urytmisk spil.

– Men vi fik scoret det afgørende mål, og forsvaret stod godt mod de fysisk stærke FCK-spillere. Nu har vi tre kampe tilbage inden vinterpausen, og vi er opsatte på også at slutte godt af, siger cheftræner for U/19 Morten Karlsen.

Næste kamp er ude mod AGF lørdag 21. november.

U/17 Liga: Brøndby-FCN 1-1 (1-0)
Mål: 6. minut 1-0. 58. minut 1-1 Niklas Kristiansen.

Det blev en meget chancerig kamp, der kunne have givet mange flere scoringer end de to, det blev til, men det uafgjorte resultat var fair nok for kampen i sin helhed.

Brøndby fik en super start med føring allerede efter seks minutters spil efter et boldtab af FCN midt på banen. De unge tigre svarede dog godt igen og tilkæmpede sig et klart overtal i spillet. Det gav også to tre store målchancer, men afslutningerne havde ikke kvalitet nok.

Straks fra 2. halvlegs start var Brøndby tæt på at øge føringen, men målmand Oliver Thorup reddede overfor en helt fri Brøndby-spiller, der havde driblet sig igennem forsvaret. Og så fortsatte FCN jagten på udligning. Den kom efter knap en times spil, da Niklas Kristiansen nettede til 1-1 på en ripost fra keeperen.

– I kampens slutfase pressede vi igen hårdt på, for at få et sejrsmål, og vi havde også chancerne til det, men vi var ikke skarpe nok. Brøndby havde dog også sine muligheder, og Oliver Thorup i målet leverede et par store redninger. Vi må arbejde videre og blive bedre til at udnytte vores chancer, siger cheftræner Kasper Kurland.

Næste kamp for FCN U/17 er allerede på lørdag 14. november kl. 13.00 hjemme mod FCK.