Ramón: Det er vigtigt med kommunikation

Kategorier

Den 25-årige brasilianske forsvarer Ramón Rodrígues er ved at finde sig fint til rette i forsvaret, hvor FCN har holdt clean sheet i fem af de seneste otte kampe

– Jeg synes, det går godt med kommunikationen med de øvrige, og det er noget af det vigtigste for at få forsvarsspillet til at fungere. David i målet hjælper mig meget med tilråb og råd, når jeg har bolden, så jeg kan træffe de rigtige beslutninger.

– Og så handler det selvfølgelig meget om samspillet i hele backlinjen. Hvor højt vi skal stå, og her er det naturligt nok Maxsø og Pascal inde centralt, der sætter linjen, som Patrick og jeg skal holde øje med, siger Ramón Rodrígues.

Han er en meget angrebslysten højre back og tager gerne mange ture frem mod modstandernes baglinje. I den seneste kamp i Hobro gav et af dem også den afgørende scoring.

Det var nemlig Ramóns præcise tværpasning lige foran Hobro-feltet, som Martin Vingaard kunne tage med sig ind i feltet og herfra skubbe bolden videre til Joshua Johns 1-0 træffer.

– Jeg vil rigtig gerne med frem og angribe, men jeg har lært, at jeg skal tænke mig godt om, før jeg forlader min backposition og løber fremad. Først må jeg lige vurdere situationen, så jeg ikke forlader forsvaret, hvis det hurtigt kan blive farligt igen den anden vej.

– Men vurderer jeg, at chancen er der uden alt for stor risiko, stryger jeg gerne afsted. Og målet mod Hobro var et eksempel på en anden type indlæg end dem, jeg normalt laver. Det er ikke altid vigtigt at komme helt bagom forsvaret for at lave høje indlæg. Det hurtige flade indlæg foran modstandernes forsvar er også et godt våben, konstaterer den hurtige og fysisk stærke brasilianske forsvarer.

FC Nordsjælland har holdt clean sheet i fem af de seneste otte kampe og har vundet, hver gang modstanderne er blevet holdt fra scoring. Det burde også have været tre kampe i træk, men så fik Esbjerg det forærede straffespark ti minutter før tid i næstsidste kamp. Og derefter endnu et mål, hvor FCN-defensiven virkede uorganiseret.

– Det har været ét af vores problemer, at vi har mistet lidt fokus, når modstanderne har scoret. Det er vigtigt, at vi ikke mister de rigtige positioner, selv om det bliver scoret mod os.

– Esbjergs udligning på straffesparket kunne vi ikke forhindre, men de måtte aldrig have fået sejrsmålet på den måde. Der burde vi have holdt fokus, så vi i det mindste havde fået uafgjort, siger Ramón.

Han var ikke kommet til FC Nordsjælland, da SønderjyskE gæstede FCN i sæsonpremieren og vandt på to mål af Thomas Dalgaard. Forhåbentlig får Ramón Rodrígues og resten af FCN holdet bedre styr på den sønderjyske offensiv på lørdag.

Har du endnu ikke købt billet til kampen FCN-SønderjyskE lørdag kl. 15.00, kan du gøre det HER.