Flot 2. halvleg var ikke nok for FCN

Kategorier

Emiliano Marcondes forsøgte sig til slut med et nærgående saksespark.

Foto: Getty Images

Igen måtte FC Nordsjælland forlade en kamp mod Randers uden at score, og så kunne kronjyderne trække sig sejrrigt ud af opgøret på det mål, de scorede til 1-0 midt i 1. halvleg.

Randers må efterhånden være FCN-angribernes hademodstander, for kronjyderne holdt nullet for femte gang i træk og står efter dagens 1-0 sejr nu med en samlet målscore på 9-0 i de fem kampe i denne og i sidste sæson.

Dagens nederlag gjorde ekstra ondt på tigrene, for de leverede en rigtig flot 2. halvleg og fightede for den udligning, der ville have været ganske fortjent efter de sidste 45 minutter. Men to hovedstød af Marcus Ingvartsen på overliggeren var det tætteste, FCN kom på point.

FC Nordsjælland kom fint i gang med kampen i Randers, men langsomt tilkæmpede hjemmeholdet sig initiativet, og i det 27. minut kunne Parzystek uhindret stige til vejrs midt foran mål og heade bolden i kassen helt ude ved stolpen. Og efter den 1-0 scoring overtog Randers styringen af kampen.

Heldigvis kom tigrene ud til 2. halvleg med en helt anden attitude, og efter et hovedstød på overliggeren af Marcus Ingvartsen efter indlæg fra Joshua John ti minutter efter pausen, fik FCN for alvor smag for at angribe. I den situation lignede det endda, at Ingvartsen blev skubbet så meget i ryggen med to hænder, at et straffespark til FCN sagtens kunne være dømt.

Men tigrene intensiverede bare jagten på en livgivende scoring. Joshua John havde et godt skudforsøg og efter godt et kvarter ramte Marcus Ingvartsen igen overliggeren med et hovedstød på indlæg fra Patrick Mtiliga. FCN pressede spillet frem, men det gav naturligvis også Randers muligheder i kontraspillet.

Heldigvis var David Jensen på toppen og leverede to refleksredninger, der holdt kampen åben, og mod slutningen satsede FCN hele butikken fremadrettet. Det gav en stor chance for det fortjente mål efter klumpspil, som Emiliano Marcondes afsluttede med et saksespark lige forbi mål. Men ind ville bolden ikke, og så nappede Randers alle tre point på scoringen midt i 1. halvleg.

Som en ekstra bitter pille for FCN, fik anfører Patrick Mtiliga rødt kort i tillægstidens sidste sekunder for at overreagere med et spark bagud efter at være blevet fældet voldsomt bagfra. Mtiliga kommer således ikke med mod Brøndby på søndag i Farum Park, hvor der sættes punktum for efteråret.

Med tændte tigre som i 2. halvleg i dag, skal det nok blive et brag af en kamp.

Du kan købe billet til den kamp HER

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at 18-årige Emre Mor fik de sidste ti minutter på banen i stedet for “Gudi” , og der var dermed debut på førsteholdet for Emre Mor, der er topscorer i U/19 Ligaen. Emre Mor nåede dog ikke at få vist ret meget af sin angrebskunst i den hektiske slutfase.

Hørt på spillergangen:

Målmand David Jensen leverede to pragtredninger, da det var mest påkrævet, men han var meget skuffet over, at der ikke blev point ud af det:

– Jeg synes, vi pressede godt på i hele 2. halvleg. Vi var også godt med i starten af kampen, indtil de scorede målet, men det var en lidt flad fornemmelse i pausen. Heldigvis kom vi ud til 2. halvleg ved frisk energi.

– Vi kunne lige så godt have vundet den kamp på det, der blev leveret efter pausen. Jeg er meget ærgerlig over, at vi ikke får noget med os hjem herfra. Det havde vi fortjent, siger David Jensen.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
Randers: 47% – FCN: 53%
Skud:
Randers: 13 – FCN: 9
Skud på mål:
Randers: 4  – FCN: 1
Hjørnespark:
Randers: 5  – FCN: 3

Matchfacts

HER