FCN vandt fortjent med inspirerende spil

Kategorier

FCN-jubel efter Joshua Johns scoring til 1-0 i Hobro

Vanen tro for FC Nordsjællands udesejre i denne sæson blev cifrene så beskedne som 1-0, men reelt skabte FCN chancer til en langt større sejr over bundholdet Hobro

FC Nordsjællands sejr blev sikret på det mål, Joshua John hamrede i kassen midt i 2. halvleg. Ramón Rodrígues startede et godt opspil i det 66. minut på højrekanten, og brasilianerens skarpe indlæg tog Martin Vingaard glimrende med sig ind i feltet, og han skubbede med stort overblik bolden videre til en helt fri Joshua John, der knaldede bolden ind under overliggeren til 1-0.

Det var kulminationen på en 2.halvleg, som blev totalt styret af FC Nordsjælland med en Stanislav Lobotka som den helt store motor på midtbanen. Forinden havde Marcus Ingvartsen været meget tæt på at bringe FCN foran, da han afsluttede fra nært hold på indlæg fra Joshua John, og Emiliano Marcondes gav også et alvorligt advarselsskud til Hobro kort før scoringen.

Efter målet forsøgte Hobro i en kort opblussen at få spillet presset frem til høje indlæg og dødbolde, men hjemmeholdet tabte hurtigt pusten igen, for FCN stod solidt i defensiven og var giftig i kontraspillet. Desværre var tigrene ikke lige så effektive, som det inspirerende spil ellers indbød til.

FC Nordsjælland kunne med lidt held have lukket kampen med en scoring eller to mere. Marcus Ingvartsen slap helt fri men skød lige på keeperen, og det samme gjorde Gudi Thórarinsson, da han lidt efter driblede sig selv til afslutning i feltet.

I det hele taget spillede FCN en strålende 2. halvleg, ligesom holdet også startede kampen klart bedst og i det første kvarter sad på det hele i Hobro. Kun den sidste halve time af 1. halvleg var hjemmeholdet i stand til at spille nogenlunde lige op med en flok tændte tigre.

Og selv i den periode var FCN tættest på scoring, da Joshua John blev sendt afsted på et af målmand David Jensens fantastiske lange flade udspark over trekvart banelængde. Den flyvende hollænder løb fra hele forsvaret og passerede også keeper Rask men desværre prellede det knaldhårde venstrebensskud af på indersiden af stolpen helt oppe ved målhjørnet.

FC Nordsjælland leverede en stor holdindsats krydret med mange gode enkeltmandspræstationer, og det inspirerende spil lover godt for fremtiden. Det er et ungt hold, der fortsat udvikler sig hele tiden og forhåbentlig også finder den stabilitet, der kan sende FCN helt op, hvor det er sjovt at spille.

Tegningen er der, og indsatsen i Hobro lover godt. Nu gælder det om at holde fokus i landskamppausen og straks derefter gå på banen i Farum Park lørdag 21. november og levere på samme høje niveau mod SønderjyskE.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at Joshua John spillede sin kamp nr. 100 og blev matchvinder i sin jubilæumskamp.

…at det var femte gang i denne sæson, at FCN og målmand David Jensen holdt clean sheet.

…at FCN har vundet fire udekampe i denne sæson og i alt hentet 13 point i sine 8 udekampe.

…at tre af FC Nordsjællands udesejre er sikret med cifrene 1-0.

…at den belgiske forsvarsspiller Jonathan Vervoort kom på banen ti minutter før tid og således fik sin debut for FCN. Han er også den første belgiske spiller nogensinde til at spille med tigeren på brystet.

Hørt på spillergangen:

Matchvinder Joshua John om sin scoring i jubilæumskampen:

– Det var en meget vigtig sejr for hele holdet, og det er det, der betyder noget. Jeg er glad for mit mål, men mest glad fordi vi vandt.

Lasse Petry var ikke med fra start i dag men blev sendt på banen i de sidste ti minutter for at stabilisere holdet:

– Det var dejligt at komme ind efter at vi var kommet foran. Det er sjovere end at komme ind, når vi fører, end når vi skal forcere for at opnå noget. Vi har mulighederne for at dræbe kampen helt, men 1-0 er også en dejlig sejr.

– De tre point er det, der betyder noget. Det var så vigtig en sejr, og nu har vi chancen i efterårets sidste kampe til at spille os op, hvor det er sjovt at være med. Og så var det vigtigt, at vi igen slog hurtigt tilbage efter skuffelsen sidst i Esbjerg, siger Lasse Petry.

Andreas Maxsø spillede en god kamp i centerforsvaret sammen med Pascal Gregor:

– Det blev en rigtig hård kamp, og alle gik til stålet. Vi vinder på en rigtig mandfolkepræstation, og nu gælder det om at holde næsen i sporet til de kommende kampe, siger Andreas Maxsø.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
Hobro: 47% – FCN: 53%
Skud:
Hobro: 6 – FCN: 11
Skud på mål:
Hobro: 1  – FCN: 6
Hjørnespark:
Hobro: 8  – FCN: 1

Matchfacts

HER