FCN igen fældet af tyndt straffespark

Kategorier

Farum Park. Resultat 1-2

Konstant snefald gav meget svære betingelser for FC Nordsjællands pasningsspil. SønderjyskE var bedre til at omstille sig efter forholdene og vandt 2-1 i Farum Park.

Afgørende dommerskøn, der går imod FCN, er ved at være den faste historie om denne sæson. Igen i dagens snekamp mod SønderjyskE blev der dømt et særdeles tvivlsomt straffespark til modstanderne. På det kunne gæsterne score til 2-1 kort inde i 2. halvleg, og resten af kampen forsvarede de føringen uden de store udfordringer fra FCN.

Efter en jævnbyrdig 1. halvleg, som endte 1-1 på to scoringer kort før pausen, kom et dommerskøn af Peter Kjærsgaard til at afgøre det hele i det 48. minut. Ramón Rodrígues ville på kanten af feltet sparke bolden til indkast, men lige i skudøjeblikket fik en sønderjysk angriber bagfra stukket en fod ind mellem bolden og Ramóns fod.

Det lignede et tilfældigt sammenstød eller frispark til Ramón for en hægtning bagfra, men dommeren valgte at pege på 11 meter pletten, og så kunne Johan Absalonsen score for anden gang i kampen på det tyndt dømte straffespark. Det var det fjerde straffe, der er dømt mod FCN i denne sæson, uden at tigrene har fået et eneste. To af dem har været deciderede fejl, erkendt af dommerne, og dagens straffe er bare en fortsættelse af den historie.

Sneen begyndte at falde over Farum Park i timen op til kampstart, men i hele 1. halvleg var det dog muligt at spille nogenlunde fodbold på den måde, FCN helst vil spille på med meget pasningsspil. FCN tiltvang sig også spilovertag men skabte for få målchancer.

Et skud af Gudi Thórarinsson og et meget nærgående forsøg af Bruninho var, hvad det blev til fra FC Nordsjællands side, før SønderjyskE pludselig slog til i den anden ende med et fint angreb og scoring af Johan Absalonsen i det 42. minut. Heldigvis svarede FCN straks igen med udligning minuttet efter, da Marcus Ingvartsen blev spillet dybt i højre side, og på hans perfekte indlæg sprintede anfører Patrick Mtiliga helt igennem i modsatte side og knaldede bolden i kassen til 1-1.

Efter pausen blev snefaldet tættere og tættere, og det var svært at flytte bolden hurtigt nok rundt på banen. SønderjyskE havde med føringen på straffesparket det perfekte udgangspunkt for sit spil, og gæsterne koncentrerede sig om at spille sikkert forsvarsspil og direkte kontraspil.

Det gjorde de godt, og FCN fandt aldrig noget modtræk. Tigrene fortsatte med at prøve at spille det spil, der ikke virkede på det underlag, og det var meget spagfærdigt, hvad FCN-offensiven havde at byde på. Bedste chance for udligningen fik indskiftede David Moberg Karlsson på indlæg fra Joshua John, men svenskeren ramte ved siden af bolden tæt foran mål.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at anfører Patrick Mtiliga lavede sit første sæsonmål.

…at viceanfører Martin Vingaard slet ikke var med mod SønderjyskE, da han blev far om formiddagen op til kampen, og derfor måtte melde fra.

Hørt på spillergangen:

Marcus Ingvartsen var oplægger til FC Nordsjællands udligning til 1-1 men han var meget skuffet over spillet:

– Banen og sneen gjorde det svært for os, som gerne vil have bolden til at løbe stærkt langs græsset. I 1. halvleg gik det nogenlunde, men i 2. halvleg var det helt umuligt. Sne gjorde overfladen til isklumper.

– Men når det er sagt, skal vi også se på os selv, for vi skal være bedre til at skabe chancer uanset forholdene. De kom hurtigt foran 2-1 i 2. halvleg, og vejret var bedre egnet til deres spil i resten af kampen. Men vi skal være bedre til at finde modtræk og prøve at skabe målchancer på en anden måde, end vi normalt gør. Og så skal vi være mere skarpe, på de få chancer, der trods alt er.

Ramón Rodrígues forstod ikke det straffe, der blev dømt mod ham:

– Jeg så kun på bolden og så slet ikke, at han kom ind fra siden på den måde. Og jeg synes ikke, jeg kunne gøre for sammenstødet. Jeg synes ikke, der burde dømmes straffe i sådan en situation.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
FCN: 57% – SønderjyskE: 43%
Skud:
FCN: 6 – SønderjyskE: 14
Skud på mål:
FCN: 5  – SønderjyskE: 6
Hjørnespark:
FCN: 2  – SønderjyskE: 6

Matchfacts

HER