Vingaard: Hver kamp har sit eget liv

Kategorier

Superliga: FC Nordsjælland mod Brøndby IF - 30.08.15

– Superligaen er så tæt, at det næsten altid er dagsformen, der afgør kampene, siger Martin Vingaard før søndagens udekamp mod AGF

Efter en flot sejrsstime på tre kampe gik FC Nordsjælland til landskamppause med et grimt nederlag til OB, og det skal der rettes op på søndag kl. 13.30 i Ceres Park i Århus mod AGF. Martin Vingaard scorede FC Nordsjællands enlige mål mod OB og håber, at alle har lært af den kamp.

– Kampen mod OB viser jo tydeligt, at Superligaen er så tæt, at dagsformen næsten altid er afgørende. Hver kamp har sit eget liv, og slækkes der bare det mindste på de små ting som mod OB, så bliver man straks straffet. Derfor må vi mod AGF fokusere 100% på igen at få holdets fundament til at fungere, som det gjorde så godt i de tre sejre i træk, siger Martin Vingaard.

Han har i denne sæson leveret oplæg til tre mål, inden han også selv fik scoret. Og i år har både David Moberg Karlsson, Emiliano Marcondes og Bruninho vist stor målfarlighed i stimer af fire kampe, så måske er det begyndelsen for Martin Vingaard:

– Det kunne da være dejligt med en målstime, men lige nu tager jeg bare assisterne og målet som tegn på, at jeg har fået flere offensive muligheder, efter at jeg er rykket længere frem på banen. Petry er kommet tilbage for at sætte prop i lige foran forsvaret som defensiv midtbane med Stanilav liggende lige foran sig.

– Når man ved, at der er to mand bag én på midtbanen, ændres ens tankegang lidt. Det giver plads til mere kreerende spil og er med til at gøre mig mere målsøgende, forklarer Martin Vingaard. Han håber, hele holdet finder tilbage i den organisation, der skabte udesejrene over Hobro, Viborg og FCM og hjemmesejren over AGF for kun tre uger siden.

– I den seneste kamp mod AGF ramte vi en rigtig god dag, og det kan vi gøre igen, hvis vi er, hvor vi skal være på dagen. Det har set godt ud ved træningen, hvor vi også skal være skarpe, og så gælder det om at tage skarpheden med til kampene og hele tiden være klar til at løbe nogle ekstra skridt for sidemanden.

– Det er vist kun FCM og FCK, der er gode nok til at lukke en kamp ned og få point på en dårlig dag. Den stabilitet har ingen andre hold i Superligaen, så vi skal tilbage til de dyder, der gav os sejrene. Og det starter med et stærkt forsvar.

– Vi skal have nogle flere succesoplevelser, for hver succes betyder fantastisk meget for udviklingen af vort unge hold, siger Martin Vingaard, der er én af de fire spillere, der har spillet samtlige minutter for FCN i denne sæson.