Værd at vide før kampen mod AGF

Kategorier

FC Nordsjælland spiller i morgen søndag kl. 13.30 Superligakamp i Ceres Park i Århus mod AGF. Her er lidt statistiske vinkler på kampen.

VIDSTE DU AT…

…FCN og AGF har mødt hinanden 31 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 17 sejre, 6 kampe er endt uafgjort og 8 gange har AGF vundet. 18 af kampene er spillet i Ceres Park i Århus, og her har FCN 9 sejre, mens 4 kampe er endt uafgjort og 5 med sejr til AGF.

…når FCN i morgen løber ind i Ceres Park i Århus er det præcis to år siden, tigrene sidst spillede på det sted. Og med gode minder fra dengang, idet FCN vandt 1-0 på en scoring af Anders ”AC” Christiansen.

…FCN har været ét af efterårets bedste udehold og har hentet 10 ud af 15 mulige point på fremmed græs i denne sæson.

… det seneste møde mellem AGF og FCN var for kun tre uger siden i Farum Park, hvor FCN vandt 2-0 på mål af Oliver Thychosen og Marcus Ingvartsen.

…AGF som nyoprykker fik en kanonstart og var med i toppen efter tre kampe, men siden er pointhøsten dalet voldsomt. AGF har ikke vundet i de seneste otte Superligakampe, bortset fra skrivebordssejren over Hobro efter nederlag på banen.

…FCN må undvære Pascal Gregor, der afsoner en spilledags karantæne. Det samme gør AGF’s Danny Olsen.

…kampens dommer 35-årige Kenn Hansen hører til de mest rutinerede i Alka Superligaen. Kenn Hansen er i gang med sin 8. sæson som Superligadommer. Seneste kamp, han har dømt med FCN som deltager, var udekampen mod Viborg i 8. spillerunde af denne sæson, hvor FCN vandt 1-0.

…der i AGF-truppen er fire spillere med en fortid i FCN. Det er Stephan Petersen, Danny Olsen, Kim Aabech og Morten Nordstrand.

…de to cheftrænere begge har en fortid hos modstanderen. Ólafur Kristjánsson kom til AGF som spiller i 1997, og efter den aktive karriere var han assistentræner i AGF frem til 2004. Morten Wieghorst styrer nu AGF efter at have været cheftræner for FCN fra 2006 til 2011.