Værd at vide før dagens kamp

Kategorier

Farum Park. Resultat 1-2

FC Nordsjælland spiller i dag Superligakamp kl. 18.00 på Blue Water Arena i Esbjerg. Her er lidt statistiske vinkler på kampen.

VIDSTE DU AT…

…FCN og Esbjerg har mødt hinanden 37 gange i Superligaen, og samlet set er Esbjerg bedst med 17 sejre, mens FCN har vundet 13 gange, og 7 kampe er endt uafgjort. 16 kampe er spillet på Blue Water Arena, og her har Esbjerg vundet 8 gange, mens 4 kampe er endt uafgjort, og FCN har sejret 4 gange.

…det er FCN, der har revanche til gode, idet Esbjerg vandt det seneste møde med 2-1 i Farum Park i 5. spillerunde midt i august. Söder og Rise bragte Esbjerg foran 2-0, før Bruninho fik reduceret.

…FC Nordsjællands seneste sejr på Blue Water Arena daterer sig helt tilbage til 14. april 2009. Det er altså seks et halvt år siden, tigrene sidst har taget alle tre point med sig fra Esbjerg.

…dagens dommer, 35-årige Jakob Kehlet, er i gang med sin 7. sæson som Alka Superliga dommer. Jacob Kehlet har dømt to kampe med FCN i denne sæson, 1-1 kampen i Parken mod FCK og netop kampen mod Esbjerg sidst i Farum Park.

…FCN til dagens kamp må undvære anfører Patrick Mtiliga, der afsoner en spilledags karantæne.

…Bruninho kan lægge sig alene i front af Alka Superligaens topscorerliste, hvis det lykkes den målfarlige brasilianer at score i Esbjerg. I øjeblikket deler Bruninho topscorerværdigheden med Lukas Spalvis fra AaB. Begge spillere har scoret 9 mål og også begge brugt 99 minutter på banen pr. scoret mål.

…det bliver første kamp på hjemmebane for Esbjergs nye træner Jonas Dal efter lynskiftet fra Hobro. Jonas Dal havde første arbejdsdag i Esbjergs udekamp mod Viborg, og det blev et nederlag, men nu har han haft en uge med holdet op til kampen mod FCN.

…Martin Vingaard er den eneste af FC Nordsjællands spillere, der tidligere har spillet for Esbjerg, mens Esbjerg har tre tidligere FCN-spillere i staben. Det er Michael Jakobsen, der spillede 19 kampe for FCN i 2013, Emil Lyng, der stod for lynscoringen efter 9 sekunder netop mod Esbjerg i foråret 2011, og Nicki Bille, der scorede 18 mål for FCN i 58 kampe fra 2008 til 2010.

…Esbjerg til nytår siger farvel til veteranen Hans Henrik Andreasen, der fylder 37 år i januar. HHA har gennem den lange karriere spillet 311 kampe for Esbjerg og scoret 42 mål. Da han også har spillet for OB, er Hans Henrik Andreasens total oppe på 387 Superligakampe, og han er dermed kun i antal overgået af Brøndbys Per Nielsen. Og Hans Henrik Andreasen får måske flere, da han har erklæret sig åben for at spille på topplan i en anden klub.