Værd at vide før dagens kamp

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjælland spiller i dag Superligakamp kl. 18.00 i Farum Park mod OB. Her er lidt statistiske vinkler på kampen.

VIDSTE DU AT…

…FCN og OB har mødt hinanden 39 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 13 sejre, 8 kampe er endt uafgjort og 18 gange har OB vundet. Kun 17 af kampene er spillet i Farum Park, og her har FCN 8 sejre, mens 4 kampe er endt uafgjort og 5 med sejr til OB.

…det er FCN, der har revanche til gode fra det seneste møde i Farum Park i april, hvor OB vandt 2-1 i 24. spillerunde af sidste sæson.

… topscorer Bruninho før dagens kamp bliver hædret her i Farum Park, da han af TV-selskaberne er kåret som månedens spiller i september. Andreas Cornelius, FCK, og Brøndby-keeper Frederik Rønnow var de to øvrige nominerede i september. Bruninho var også nomineret i august, men da gik prisen til Erik Sviatchenko.

…kampen bliver et gensyn med John Bredal, der nu er assistentræner for Kent Nielsen i OB efter mere en ti år som målmands- og assistentræner hos FCN. Også OB-spiller Matti Lund har en fortid i FCN, hvor han spillede 61 kampe i årene 2010 og 2011 og blev solgt til Pescara i Italien.

…dagens dommer 33-årige Jens Maae er i gang med sin 4. sæson som Alka Superliga dommer, og i forrige sæson blev han kåret som årets dommer. Jens Maae har dømt én kamp med FCN tidligere i denne sæson, nemlig opgøret FCN-AaB i 3. spillerunde.

…FCN har vundet fire af sine fem seneste kampe og har tre sejre på stribe, mens OB har tabt sine seneste tre udekampe i træk med en samlet målscore på 3-13. Mellem disse kampe har OB dog vundet hjemme over både FCK og Viborg.

…der afregnes første tredjedel af sæsonens TV-penge efter 11. spillerunde. Det er altså placeringen efter sidste kamp i denne runde søndag aften, der er afgørende for, hvor mange TV-penge hver af de 12 klubber får.