Thychosen: Vi står godt sammen som hold

Kategorier

Farum Park. Resultat 2-0

– I starten af sæsonen lukkede vi for lette mål ind, men nu har vi en tryg base, og det styrker også angrebsspillet, siger Oliver Thychosen før dagens kamp i Farum Park mod OB kl. 18.00

For 22-årige Oliver Thychosen var det lidt af en forløsning, da han i søndags bankede bolden i kassen til 1-0 mod AGF:

– Det var så dejligt at få scoret mit første mål i sæsonen. Vi skabte mulighederne, og så skal bolden også bare i kassen. Det var også dejligt for første gang nogensinde at spille 90 minutter i Superligaen, siger Oliver Thychosen, der efter en stribe kampe som indskiftet nu er startet på banen i de seneste tre kampe i træk.

Oliver Thychosen kom til FC Nordsjælland i sommeren 2013, men han har været ramt af mange skader undervejs og er derfor kun nået op på 36 kampe. Målet mod AGF var hans tredje træffer i Superligaen fordelt på tre sæsoner.

– Jeg har haft alt for mange skader i mine to år hos FCN, men de har gjort mig stærkere, og jeg har lært at sætte pris på hvert eneste minut, jeg får på banen. Jeg har under skadespauserne arbejdet hårdt både fysisk og mentalt, og det nyder jeg gavn af nu.

– Med den konstante styrketræning har jeg øget min vægt med ni kilo. Det har været en proces at bygge kroppen op, og de ekstra muskler giver mig nu en styrke, så jeg ikke længere er underlegen i nærkampene. Jeg føler mig meget stærkere og tager gerne duellerne nu.

– Når man har været skadet, tager det tid at genvinde kampformen og følingen med spillet, men efter at have været med fra start tre gange, er den ved at være der, siger Oliver Thychosen, der ikke er overrasket over, at det er gået så godt for FC Nordsjælland på det seneste:

– I starten af sæsonen lukkede vi for lette mål ind, men det har vi fået rettet på og har nu en tryg base. Det gør forskellen. Vi står godt sammen som hold, og når vi lukker så godt af for modstanderne, styrker det også angrebsspillet. Vi føler os ikke så pressede, når vi ved, at et mål kan være nok til sejr.

– Alle mand holder aftalerne, og vi kæmper godt for hinanden. Det er sjovt at være med til. Vi har fået en række spillere ind i truppen fra vores egen U-afdeling, og de kender jo spillestilen og har let ved at gå ind på holdet.

– Og heldigvis er alle de tre nye spillere udefra også gået ind og har leveret fra dag 1. Det er vigtigt, at de passer så godt ind, lyder det fra Oliver Thychosen, der håber, at det her bliver sæsonen, hvor han slipper for skader og får scoret nogle flere mål.