Lobotka: Rigtig godt for slovakisk fodbold

Kategorier

Stanislav Lobotka er tilbage i Farum Park efter to vigtige sejre med Slovakiets U/21 landshold, hvor han spillede fuld tid mod både Cypern og Holland, og han glæder sig naturligvis også over, at Slovakiets A-landshold har sikret EM-billet.

Den første af FC Nordsjællands mange landsholdsspillere er allerede i dag tilbage og med i træningen hos FC Nordsjælland. Det er Stanislav Lobotka, der i torsdags med Slovakiets U/21 landshold var med til at slå Cypern 2-0 og søndag fulgte op med en imponerende udesejr på 3-1 over Holland.

– Det var to meget vigtige sejre for os, og vi spillede rigtig godt som hold. Alle bakker op om det og står sammen, uanset om man starter på banen eller er på bænken. Jeg var naturligvis glad for at spille fuld tid i begge kampe, og jeg synes, det gik meget godt.

– Nu er vi med i toppen af gruppen med seks point ligesom Holland, og dem skal vi møde igen i en ret afgørende kamp på hjemmebane i november. Så må vi stå godt sammen igen som hold, for ellers kan vi ikke slå Holland, siger Stanislav Lobotka.

Mens han kunne nyde sejrene med U/21 landsholdet, kunne han og alle hans landsmænd også nyde, at Slovakiets A-Landshold sikrede billet til sommerens EM-slutrunde:

– Det glæder jeg mig naturligvis også over. Det er rigtig godt for slovakisk fodbold, og det åbner flere muligheder for slovakiske spillere i udenlandske klubber. Selvfølgelig kan jeg godt drømme lidt om en plads i den EM-trup til sommer, men det er slet ikke noget, jeg vil spekulere på.

– For mig handler det nu om at gøre det bedst muligt for FC Nordsjælland. Fra i dag er det kun forberedelserne til søndagens kamp i Århus, jeg koncentrerer mig om, siger Stanislav Lobotka lige før spillerne løber ind i Farum Park for at træne.

I træningen mangler fortsat Adam Örn Arnarson, der spiller ude mod Skotland for Islands U/21 landshold i dag, mens FC Nordsjællands fire danske U/21 landsholdspillere i aften kl. 18.45 spiller i Aalborg mod Bulgarien. Danmark spillede 0-0 hjemme mod Wales i sin første EM-kvalifikationskamp i torsdags, hvor Andreas Maxsø spillede hele kampen på den defensive midtbane, mens Marcus Ingvartsen startede i front.

Marcus Ingvartsen spillede godt en time, inden han blev skiftet ud, og han har pådraget sig en mindre skade, der holder ham ude af aftenens kamp. Pascal Gregor og Emiliano Marcondes kom ikke på banen mod Wales. Efter det uafgjorte resultat mod Wales, er det ekstra vigtigt, at Danmark i aften får en sejr mod Bulgarien. Kampen vises på DR3.

FCN havde også tre spillere, Mads “Mini” Pedersen, Nicklas Mouritsen og Mathias Jensen, i U/20 truppen, da Danmark i aftes vandt 1-0 over Sverige efter en overbevisende indsats i Horsens.