Ingvartsen: Vi skal holde liv i kampene

Kategorier

Superliga: FC Nordsjælland mod AaB - 03.08.15

19-årige Marcus Ingvartsen har spillet med i alle 12 kampe for FC Nordsjælland og har scoret i hjemmesejrene over AaB og AGF

– Fejlen ved de to seneste kampe har været, at vi for hurtigt er kommet to mål bagud. 0-1 kan man altid komme tilbage fra, og derfor skal vi lære at holde liv i kampene noget længere tid. Det gjorde vi i begge udesejre mod Viborg og FCM.

– Det er noget lettere som angriber, når kampen er på vippen, og man bare skal vente på en enkelt mulighed og så slå til. Derfor skal vi mod AaB sørge for at holde koncentrationen hele vejen og afgøre det hele ved at være skarpe, når chancen byder sig, siger unge Marcus Ingvartsen.

Han fik sin Superligadebut for FCN i hjemmekampen 28. februar 2014, kort efter sin 18 års fødselsdag, og inden denne sæson var han oppe på 16 Superligakampe og to mål.

Det har Marcus Ingvartsen allerede næsten fordoblet både med hensyn til kampe og mål, idet han i denne sæson har spillet med i alle 12 Superligakampe og scoret hjemme mod både AaB og AGF.

Og selv om det i otte af kampene har været som indskiftet, er Marcus Ingvartsen godt tilfreds med udviklingen:

– Det er dejligt at få spilleminutter hver gang. Selv om jeg starter ude, ved jeg, at jeg hele tiden skal holde mig klar til at være skarp, så jeg kan komme på banen og være med til at hjælpe holdet.

– Jeg er godt tilfreds med at have fået spilletid i alle kampe, men selvfølgelig er mit mål at få flere kampe fra start og på sigt blive fast mand i startopstillingen, siger Marcus Ingvartsen.

Han kom på banen godt et kvarter før tid, sidst AaB gæstede Farum Park og bragte FCN foran 2-0, inden nordjyderne til allersidst fik et trøstmål. Marcus Ingvartsen håber på muligheder igen på søndag mod AaB:

– De vil jo også gerne spille fodbold og have bolden meget, så vi skal virkelig passe på og være koncentrerede, så vi ikke igen gør det svært for os selv. Men det åbner spillet op og giver også mere plads, når begge hold vil angribe.

– Med alle kampene i efteråret har jeg fået noget mere erfaring i situationerne i feltet, og jeg har også lagt nogle kilo på kropsvægten, så jeg bedre kan stå imod overfor de lidt større drenge i Superligaen. Man lærer en masse af at få spilletid, siger Marcus Ingvartsen, der helst vil spille fremme som spidsangriber men også har det fint i rollen som den offensive midtbanespiller.

Han har haft et travlt efterår, for ligesom klubkammeraterne Andreas Maxsø, Pascal Gregor og Emiliano Marcondes er Marcus Ingvartsen også med i Danmarks U/21 landsholdstrup, der er i gang med den nye EM-kvalifikation.

– Det er spændende at være med omkring U/21 landsholdet, og jeg håber på at kunne kæmpe mig til en plads i startopstillingen. Jeg startede inde mod Wales, men fik så et slag over hoften, så jeg ikke kunne være med mod Bulgarien. Heldigvis var det ikke så slemt, så jeg var tilbage på træningsbanen et par dage efter.

– Det er et tæt program med klubkampe og landskampe, men kroppen holder fint til det. Og det er jo gennem præstationerne for FC Nordsjælland, at jeg skal sikre pladsen på U/21 landsholdet, siger Marcus Ingvartsen.

Det kan han passende gøre ved at lave sin 3. sæsontræffer, når AaB gæster Farum Park på søndag kl. 13.30. FCN har her i efteråret vundet begge kampe, hvor Marcus Ingvartsen har scoret.

Køb billet til kampen HER