Future Event til udvikling af potentialet

Kategorier

FCN/Farum BK U13, U/14 og  U15 holdt i efterårsferien et event med kampe, hvor der var mere fokus på fysisk størrelse end på alder ved sammensætningen af holdene.

Future Event er et forsøg på at matche de fysisk mindre spillere i ungdomsfodbold, således en spiller, der er fysisk mindre end gennemsnittet for sin årgang, også får styrket selvtilliden og mulighed for at udvikle potentialet.

– Specielt i U13 – U15 alderen kan der være meget store fysiske forskelle, alt efter hvornår spillerne kommer i puberteten. Mange fysisk mindre spillere kan i perioder have svært ved at præstere imod spillere i samme årgang Det kan medføre, at en spiller måske mister selvtillid og ikke har den udviklingskurve, som potentialet ellers berettiger til, siger Kenneth Rasmussen, T+ træner og U/15 cheftræner.

Netop udvikling af potentiale er kodeordet for Future Event, der blev afviklet i samarbejde med Brøndby IF. Der blev således spillet kampe mellem de to klubber, hvor en årgangs mindste spillere blev rykket ned på en yngre årgangs hold, mens de største spillere blev rykket en årgang op

– Vi vil i vores talentudviklingsarbejde altid gøre vores bedste for at have øje for spillernes potentiale på længere sigt. En potentiel Superliga-spiller kan som ungdoms-spiller have meget svære perioder grundet manglende fysik. Future begrebet skal afhjælpe dette og give spillerne den tillid, deres udvikling behøver.

– Kampene blev alt i alt rigtig gode oplevelser mod en god modstander. Spillere, der i dagligdagen kan have det svært mod jævnaldrende, lykkedes f.eks. med mange flere aktioner end ellers. Men også godt at se de fysisk større spillere viste, at de stadig kan præstere fint mod ældre spillere. Og det var et rigtig fint arrangement, hvor der skal lyde en stor tak til Brøndby for samarbejdet, men også til vores egne trænere, som har været med i arbejdet omkring dette, siger Kenneth Rasmussen.