FCN stod sammen og pillede pynten af AaB

Kategorier

Farum Park. Resultat 3-0

Med hårdt arbejde og holdånd sikrede FCN sig en vigtig og fortjent 3-0 sejr over AaB. Bruninho var i hopla og viste vej med to scoringer, og han er nu topscorer i Alka Superligaen.

Der var dømt topscorerduel i Farum Park før FC Nordsjællands møde med AaB. Og den duel vandt FC Nordsjællands Bruninho tårnhøjt over en nærmest usynlig Lukas Spalvis fra AaB. På fight og holdånd af højeste karat pillede FCN pynten af de gæstende nordjyder.

Bruninho viste vejen med sprudlende spil og to gode mål og assist til det tredje, som indskiftede Joshua John hamrede i nettet til 3-0. Dermed er Bruninho igen topscorer i Alka Superligaen med 9 mål ligesom Lukas Spalvis, og den brasilianske angriber var kampen igennem en oplevelse at følge.

Efter to nederlag, hvor målene er raslet ind, virkede FCN-forsvaret en smule nervøs fra kampstart, og AaB fik en stor chance allerede i andet minut, men heldigvis var keeper David Jensen vaks ved havelågen og reddede med en fodparade overfor en helt fri Thomas Enevoldsen.

En meget vigtig redning af David, og så fik FCN stabiliseret sig og kom godt ind i kampen. Og i det 21. minut snuppede Bruninho bolden fra AaB’s Kasper Pedersen og gik direkte mod kassen, afdriblede målmand Nicolai larsen og sendte bolden i kassen til 1-0.

Det var lige det vitamintilskud, hele FCN-holdet havde brug for. Velorganiseret afviste FCN konstant de gæstende AaB-spillere og var hele tiden klar til at slå til på kontra. Martin Vingaard var tæt på at score fra midten efter et nordjysk boldtab, og Markus Ingvartsen og Bruninho var i fællesskab tæt på at øge føringen kort før pausen. Men det blev ved 1-0 i 1. halvleg.

Efter pausen var kampbilledet det samme. AaB var en del på bolden, men FCN-spillerne  lavede hele tiden det vigtige løbearbejde for hinanden. Det holdt AaB fra åbne scoringschancer, og David Jensen i målet tog sikkert greb om alt, hvad der blev spillet ind i feltet.

Efter en lille times spil slog Bruninho så til for anden gang i kampen på en nordjysk foræring. Bruninho opsnappede en fejlaflevering, og sparkede iskoldt i mål til 2-0. Det var lige den ballast, FCN havde brug for. Herefter blev al pynt pillet af gæstemandskabet, der blev presset til at lave fejl på fejl.

Det gav FCN mange muligheder for at sætte triumf på, og godt et kvarter før tid lykkedes det. Bruninho spillede helt på tværs til en fri Joshua John, der var kommet på banen midt i 2. halvleg og brugte sin speed til at komme fri til et skud, der sad helt oppe i målhjørnet til 3-0.

Resten af kampen var mere legestue end kamp, og FCN fik belønningen for hårdt arbejde og holdånd. Det tager tigrene forhåbentlig med sig videre til næste opgave, som er kampen allerede på fredag i Esbjerg.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…den fantastisk vigtige redning, David Jensen præsterede efter kun godt et minuts spil overfor en helt fri Thomas Enevoldsen.

…den frække afslutning, Martin Vingaard præsterede efter en halv times spil, da han skød på mål fra midten af banen og var tæt på at snyde AaB-keeperen, der var for langt fremme.

…at Joshua John lavede sit første mål siden 7. marts, hvor han scorede mod SønderjyskE. Og det var Joshua Johns fjerde scoring for FCN mod AaB, som han også scorede for i sin debutkamp 4. august 2012.

Hørt på spillergangen:

Lasse Petry var super glad for, at FCN fik revancheret sig efter to dårlige kampe:

– Det var høj klasse. Vi stod rigtig godt sammen i dag. det var måske ikke lige kønt alt sammen, og 2. halvleg blev meget fighterbetonet.

– Men det viser, hvad hårdt arbejde betyder og det at stå godt sammen som hold. Der var lidt nerver på i starten, efter at vi havde lukket så mange mål ind i de foregående kampe, men da vi slap over de første minutter, blev det meget bedre. Og det var virkelig vigtigt for os at komme foran i dag, siger Lasse Petry.

Den dobbelte målscorer Bruninho var meget beskeden og gav holdet æren:

– Det var en stor kamp af hele holdet. Vi kæmpede hårdt og spillede koncentreret. Det gav den vigtige sejr.

– Jeg er så glad for sejren og for, at jeg kan hjælpe holdet. Alle mine holdkammerater hjælper mig hele tiden, og i dag fik vi glæde af det presspil, vi har trænet hele ugen. Vi startede lidt nervøst, men blev roligere med bolden, og efter at vi kom foran fungerede det rigtig godt, siger Bruninho, Superligaens nye topscorer med 9 mål.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
FCN: 48% – AaB: 52%
Skud:
FCN: 12 – AaB: 9
Skud på mål:
FCN: 6  – AaB: 3
Hjørnespark:
FCN: 4  – AaB: 6

Matchfacts

HER