FCN groft snydt af dommerfejl

Kategorier

To afgørende dommerfejl kostede FC Nordsjælland et nederlag på 1-2 i Esbjerg. I 1. halvleg blev FCN snydt for et straffe til Vingaard, og ti minutter før tid blev Esbjerg sat i gang af et foræret straffespark.

FC Nordsjælland var på vej mod sejren i Esbjerg på det smukke mål, unge Marcus Ingvartsen sendte i kassen efter kun 11 minutters spil på oplæg fra Nicklas Mouritsen og Andreas Maxsø, men indenfor på to meget frustrerende minutter et lille kvarter før slutfløjtet blev kampen vendt på hovedet.

En liggende Andreas Maxsø blev ramt af et kanonskud lige i hovedet, men dommer Jakob Kehlet så det som hånd på bolden og gav Esbjerg et straffespark. Maxsø fik oven i købet en advarsel, og Nicki Bille udnyttede dommerens livline med en sikker udligning til 1-1 fra 11 meter pletten.

Frustrationerne  stjal desværre også koncentrationen i minutterne derefter for FCN, der kun to minutter senere blittede sig til en kontra, så en fri Lasse Rise i højre side kunne hamre bolden i kassen til 2-1. Og det stod ikke til at ændre for FCN, selv om tigrene til sidst lagde pres på for at få udlignet.

Nederlaget var ekstra ærgerligt på grund af måden, det hele skete på. FCN havde ikke spillet overbevisende på nogen måde, og trods den hurtige føring blev 1. halvleg meget rodet og med vestjyderne mest på bolden. Esbjerg havde også chancer til en udligning, især et frit hovedstød fra Bjørn Paulsen var tæt på at give hjemmeholdet en scoring.

Men da Esbjerg ikke kendte besøgelsestiden, burde FCN være kommet yderligere foran, da Martin Vingaard blev hægtet bagfra af Stenderup. Det blev ikke fløjtet, og så gik holdene til pausen med 1-0 til FCN på måltavlen.

Esbjerg startede 2. halvleg med et par nærgående forsøg, men David Jensen fik klaret, og så udviklede kampen sig på FC Nordsjællands præmisser. FCN fik bedre fat i spillet og holdt Esbjerg på afstand af målet. Det var ikke mange chancer, tigrene selv skabte, men de skabte sig kontrol over kampen.

Altså lige indtil den famøse situation, hvor Esbjerg blev inviteret ind i kampen igen af det fejldømte straffespark. 1-1 i 80. minut og 2-1 i 82. minut var bare så bittert i en kamp, hvor FCN havde kurs mod tre point. Men sådan er fodbold. Præstationen kan man gøre noget ved, men resultatet kan altid ændres af held og uheld.

Nogle siger, at forkerte dommerskøn går nogenlunde lige op over en sæson, og i så fald kan FCN i hvert fald glæde sig til den resterende del af sæsonen, når man også har det fejldømte straffespark til Brøndby i Farum Park in mente.

FCN må sluge skuffelsen og ryste de forståelige frustrationer af sig, Og håbe på, at næste weekends kamp i Hobro i stedet kan give de tre point, holdet var så tæt på i Esbjerg.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at FCN i kampen i Esbjerg stillede med sæsonens hidtil yngste mandskab. Holdets gennemsnitsalder var fra start så lav som 23 år og 31 dage.

…at af de 11 startende FCN-spillere var de syv fra FC Nordsjællands egen ungdomsafdeling.

…at den kun 20-årige Nicklas Mouritsen erstattede karantæneramte Patrick Mtiliga, og Mouritsen stod for det super flotte oplæg til Marcus Ingvartsens scoring.

…at det var tredje gang i denne sæson, at 19-årige Marcus Ingvartsen fik sendt bolden i kassen.

Hørt på spillergangen:

Cheftræner Ólafur Kristjánsson havde denne vurdering af kampen:

– Vi er selvfølgelig meget skuffede over ikke at få point, for jeg følte, at vi var ved at være kommet op over bakken. Jeg føler, at vi manglede en del spillemæssigt undervejs, men det blev bedre, og jeg havde håbet at det gav point. Men der er ting, vi ikke kan gøre noget ved.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
Esbjerg: 50% – FCN: 50%
Skud:
Esbjerg: 16 – FCN: 6
Skud på mål:
Esbjerg: 5  – FCN: 3
Hjørnespark:
Esbjerg: 5  – FCN: 7

Matchfacts

HER