Effektive AGF straffede FCN

Kategorier

Det lykkedes aldrig for FC Nordsjælland at få kontrol over kampen i Ceres Park, og da århusianerne var betydeligt mere skarpe foran mål, endte det med en 3-0 sejr til AGF.

Dermed indkasserede FCN for anden kamp i træk et stort nederlag, så der er noget at rette op på både i forsvar og angreb frem til næste kamp i Farum Park mod AaB på søndag.

FCN startede egentlig kampen meget fint, og det var også FCN, der kreerede den første reelle målchance, da en indøvet frisparksdetalje var ved at snyde AGF-forsvaret, men Bruninho headede over mål på indlægget fra Martin Vingaard.

Og så slog AGF i stedet til i det 23. minut, da Kim Aabech slap helt fri på en høj fremlægning, og iskoldt placrede han bolden i mål til 1-0. FCN svarede godt igen og havde to kæmpe store chancer for at få udlignet. Først ved Bruninho, der blev spillet blank af Marin Vingaard, men Bruninho løftede bolden over både målmand Steffen Rasmussen og målet.

Og da Andreas Maxsø i det 42. minut fik helt frit hovedstød fra nært efter hjørnespark, ramte han desværre en AGF-forsvarer i ryggen. Og så viste AGF igen effektiviteten i den anden ende af banen, da kampens bedste spiller, Aleksandar Cavric, med et perfekt indlæg serverede til Vatsadzes hoved. Dermed kunne AGF gå til pausen med en føring på 2-0 på grund af langt større effektivitet.

2. halvleg blev meget rodet. FCN forsøgte at få spillet til at flyde, men AGF fightede godt for de tre point, og det var faktisk først mod kampens slutning, at FCN igen fik skabt regulære målchancer. Men satsningen i de sidste ti minutter gav heller ikke udbytte, og så lukkede AGF kampen til en fortjent men for stor 3-0 sejr ved Kim Aabech i tillægstiden.

FCN skal bruge ugen til at finde tilbage til de dyder, der gav tre flotte sejre i træk, og det bliver forhåbentlig en helt anden præstation, FCN leverer mod AaB på søndag kl. 13.30 i Farum Park.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at FC Nordsjælland efter at have holdt rent bur tre kampe i træk nu har lukket 8 mål ind i de seneste to kampe.

Hørt på spillergangen:

Målmand David Jensen var chanceløs ved alle tre mål og ligesom resten af holdet skuffet over endnu en kamp med mange mål imod:

– Vi svinger alt for meget i vores præstationer. I de kampe, hvor vi holdt nullet, stod vi meget mere kompakt som hold. Det gjorde vi også fra start i dag, men vi kunne ikke holde fast, og så savnede vi også skarphed i front til at komme tilbage i kampen.

– Vi havde chancerne i 1. halvleg, selvom vi kom bagud. Men AGF’erne var mere effektive og viste høj kvalitet offensivt. Vi må hjem og bearbejde det og så op med skuffen igen til kampen mod AaB på søndag, lyder det fra David Jensen.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
AGF: 42% – FCN: 58%
Skud:
AGF: 15 – FCN: 11
Skud på mål:
AGF: 7  – FCN: 2
Hjørnespark:
AGF: 5  – FCN: 6

Matchfacts

HER