Værd at vide før dagens kamp

Kategorier

FC Nordsjælland spiller i dag Superligakamp kl. 18.00 i Farum Park mod AGF. Her er lidt statistiske vinkler på kampen.

VIDSTE DU AT…

…FCN og AGF har mødt hinanden 30 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 16 sejre, 6 kampe er endt uafgjort og 8 gange har AGF vundet. Kun 12 af kampene er spillet i Farum Park, og her har FCN 7 sejre, mens 2 kampe er endt uafgjort og 3 med sejr til AGF.

…FCN ikke har tabt i Farum Park til AGF siden foråret 2010, hvor århusianerne rykkede ud af Superligaen. De var tilbage i 11/12 sæsonen, hvor FCN vandt hjemme med 5-3 i en fantastisk kamp på vej mod guldet. Og året efter vandt FCN 4-2 hjemme over AGF.

… at det seneste møde her i Farum Park den 31. marts 2014 blev knapt så målrigt. Den kamp blev vundet 1-0 af FCN på det mål, der blev Nicolai Stokholms sidste scoring i karrieren dagen før sin 38 års fødselsdag. Målet gjorde ham til Superligaens ældste målscorer nogensinde.

…FCN i dag må undvære både topscorer Bruninho og Emiliano Marcondes, der begge skal afsone en spilledags karantæne for gult kort i udesejren over FCM. Til gengæld kan Ramón Rodrígues være med igen efter at have afsonet to karantænedage.

…dagens dommer 34-årige Anders Poulsen er i gang med sin 5. sæson som Alka Superliga dommer. Seneste kamp, han har dømt med FCN som deltager, var 0-2 nederlaget her i Farum Park til SønderjyskE i første spillerunde af denne sæson. Anders Poulsen har i øvrigt dømt tre af de seneste fire kampe mellem FCN og AGF.

…der i AGF-truppen er fire spillere med en fortid i FCN. Det er Stephan Petersen, Danny Olsen, Kim Aabech og Morten Nordstrand.

…de to cheftrænere begge har en fortid hos modstanderen. Ólafur Kristjánsson kom til AGF som spiller i 1997, og efter den aktive karriere var han assistentræner i AGF frem til 2004. Morten Wieghorst styrer nu AGF efter at have været cheftræner for FCN fra 2006 til 2011.